De modeshow van Fendi was divers, intiem en familie stond centraal
© Imaxtree + MC

De modeshow van Fendi was divers, intiem en familie stond centraal

Leestijd: 1 min

Silvia Venturini Fendi liet zich voor haar laatste vrouwencollectie voor Fendi inspireren door familiewaarden en de sterke vrouwen die aan het hart staan van het Italiaanse modehuis. De show vond plaats in Milaan al waren slechts een handvol gasten aanwezig omwille van de coronamaatregelen. Marie Claire keek mee online.

/

De ogen van de modesector waren massaal gericht op de Lente/Zomer 21-modeshow van Fendi gisterennamiddag. Silvia Venturini Fendi’s laatste vrouwencollectie, voor ontwerper Kim Jones haar stokje overneemt bij het Italiaanse label, werd namelijk voorgesteld. Aangezien ze de kleindochter is van de oprichters van Fendi, koos ze als toepasselijk thema voor familie.

“De tijd die ik recent doorbracht met mijn naasten – verschillende generaties die samen kwamen thuis in Rome – spoorden me aan tot stille introspectie”, stond te lezen op de ietwat abstracte uitnodiging van de show. Silvia stelde een – naar de normen van het modehuis – erg ingetogen collectie voor, waarbij de inspiratie duidelijk kwam van haar tijd in lockdown. Comfortabele stoffen zoals linnen en doorgestikt katoen voerden de de boventoon, het kleurenpalet was neutraal en de pasvorm grotendeels los en wijd. Geen bijzonder vernieuwende zaken, maar dat was ook niet de bedoeling. “Ik wou beginnen bij de meest simpele dingen in het leven: de waarden die doorgegeven worden van generatie op generatie”, zei ze erover aan de Britse Vogue.

Diverse cast bij Fendi

Met de hulp van castingdirector Piergiorgio Del Moro, werd gekozen voor een diverse cast. Vrouwelijke en mannelijke modellen in alle vormen en maten en van alle leeftijden. Er liepen ook een aantal bekenden namen mee zoals Ashley Graham, Paloma Elsesser, Anok Yai en Jill Kortleve.

Bekijk hieronder onze favoriete looks:

Imaxtree

Imaxtree

Imaxtree

Imaxtree

Imaxtree

Imaxtree

Imaxtree

Lees meer Marie Claire op: Gespot op de catwalk: deze schoenen dragen we komende herfst en winter. Burberry houdt een sprookjesachtige show in een bos. Vijf Belgische influencers over hun favoriete beautyproducten

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Fendi, Kim jones, Milan fashion week.