Van Demi Moore tot Naomi Campbell en Kate Moss: Fendi brengt sterrencast samen
© Naomi Campbell - Imaxtree

Van Demi Moore tot Naomi Campbell en Kate Moss: Fendi brengt sterrencast samen

Leestijd: 1 min

Voor zijn eerste haute-coutureshow voor modehuis Fendi, verzamelde Kim Jones een indrukwekkende cast van modellen. De originele supermodellen Kate Moss, Naomi Campbell en Christy Turlington liepen samen met nieuwere gezichten als Bella Hadid, Cara Delevingne en Lila Grace Moss over de catwalk. Ook actrice Demi Moore maakte haar opwachting voor het Italiaanse merk. 

/

“Fendi staat voor ambachtelijke kwaliteit van het hoogste niveau, en het draait allemaal rond familie”, schreef Kim Jones in zijn uitleg over de show. “Al drie generaties staat er een familielid aan het roer bij het modehuis en ik ben een gast tot de vierde generatie haar opwachting maakt. Ik word hier omringd door sterke, krachtige vrouwen die ik respecteer en graag zie, en ik wil hun energie laten terugkomen in de collecties op de catwalk.”

Het belang van familie zag je in de eerste plaats terug in de keuze van de modellen. Zo waren naast zijn bekende vriendinnen, ook de dochters van Silvia Venturini Fendi te zien op de catwak.

/

De collectie zelf bestond voornamelijk uit verschillende gedrapeerde jurken met handgeborduurde wilde bloemen op. Demi Moore en Cara Delevingne droegen strak gesneden maatwerk dat mooi contrasteerde met de sierlijke avondjurken. Voor een ontwerper die voornamelijk ervaring heeft met mannenmode, was deze collectie een mooi voorbeeld van hoe Jones ook vrouwelijkheid in al zijn gedaantes kan eren.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Alber Elbaz maakt comeback met AZ Factory. De Chanel SS21 haute-couturecollectie doet dromen van grootse trouwfeesten. De mooiste looks van de SS21 haute-coutureshow van Dior.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Fendi, Haute couture.