Dit is het thema van het Met Gala 2021
© Getty Images

Dit is het thema van het Met Gala 2021

Leestijd: 1 min

Het Met Gala onthult zijn nieuwe datum en thema voor 2021. Op 13 september kunnen we opnieuw genieten van de waanzinnige outfits die celebs voor het event keer op keer bovenhalen. Dit keer is het thema Amerikaans mode, net als de tentoonstelling die vijf dagen na datum van start gaat. 

/

Met Gala 2021

Het Met Gala wordt ook wel beschreven als de Oscars van de mode. Het jaarlijkse feest van het Metropolitan Museum of Art, mede-georganiseerd door Anna Wintour, is een van de belangrijkste mode-eventen van het jaar. Elke belangrijke designer en beroemdheid is er aanwezig, de een in een nog excentriekere outfit dan de ander. Een uitnodiging is dan ook erg begeerd. Een tafel op het evenement kost tussen de € 25.000 en de € 230.000. Deze ene avond financiert de onkosten van het museum voor een jaar.

Vorig jaar kon het Met Gala omwille van Covid-19 niet plaatsvinden. Daarom was er ook nu twijfel of het spektakel wel kon doorgaan. Het mode-evenement zal dit jaar dan ook niet traditiegetrouw op de eerste maandag van mei plaatsvinden, maar wel op 13 september. Deze datum is niet toevallig. Niet alleen valt de nieuwe editie midden in New York Fashion Week, het is ook vijf dagen voor de opening van de nieuwe tentoonstelling van het museum.

/

Geschiedenis in het Met

Amerikaanse mode, daar draait het het komende jaar om in het ‘Costume Center’. Dit is de vleugel van het museum waar kostuums ondergebracht worden en waar dit jaar ook het Met Gala plaatsvindt. De tentoonstelling zal bestaan uit twee delen. Deel één, ‘In America: A Lexicon of Fashion’, te bezichtigen van 18 september 2021 tot de eerste maandag van mei 2022. Daarna is het tijd voor deel twee, ‘In America: An Anthology of Fashion’, dat zal lopen tot 5 september 2022.

De tentoonstelling moet de geschiedenis van mode in Amerika etaleren, die in de laatste twintig jaar sterk veranderd is. Ook is er extra aandacht voor inclusiviteit. Namen en ontwerpers die in de geschiedenis van Amerikaanse mode niet hun verdiende aandacht kregen, worden in de spotlight gezet.

/

Traditiegetrouw zal Anna Wintour, de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, gastvrouw spelen. Hoewel het nog niet officieel is wie het event zal presenteren, zouden volgens bronnen Amanda Gorman en Tom Ford gevraagd zijn voor de gelegenheid. Tom Ford is de voorzitter van de Council of Fashion Designers of America. Gorman werd begin dit jaar in één klap wereldberoemd, nadat ze haar gedicht The Hill We Climb opvoerde tijdens de inauguratie van president Biden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Met Gala (@themetgalaofficial)

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Met Gala 2019: de gekste looks van de roze – eh, rode – loperBehind the scenes bij het Met Gala: de sterren voor en naQuarantaine trend: de #MetGalaChallenge verovert Instagram

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Amanda Gorman, Amerikaanse mode, Anna Wintour, Met Gala.