Zangeres Sevdaliza schrijft een “diepe liefdesbrief aan zichzelf” in nieuwe album
© Tre Koch

Zangeres Sevdaliza schrijft een “diepe liefdesbrief aan zichzelf” in nieuwe album

Leestijd: 1 min

De Iraans-Nederlandse zangeres Sevdaliza breekt potten met haar tweede album Shabrang. Ze vervaagt de lijnen tussen electro, indie, trip-hop, alternatieve r&b en avant-garde. Het is geen lichtzinnige plaat, maar toont de (moeilijke) weg die ze de voorbije jaren afgelegd heeft.

/

Sinds de release van haar eerste single Children of Silk in 2015 en haar debuutalbum ISON in 2017, gaat het hard voor de in Teheran geboren en in Rotterdam wonende Sevdaliza. Pre-corona vloog ze de wereld rond om haar miljoenen fans wereldwijd tot tranen toe te beroeren tijdens haar optredens. Ze wil via haar muziek een boodschap van hoop en liefde doorgeven, maar doet dat op een ongelooflijk indringende en authentieke manier. In één van haar meest populaire nummers Human zingt ze bijvoorbeeld over het racisme dat ze zelf meemaakte en roept ze op om elk mens als gelijk te beschouwen.

Liefde staat centraal in Shabrang

Op haar nieuwe album Shabrang heeft ze geprobeerd alle indrukken die ze de voorbije jaren heeft opgedaan, vast te leggen. Ze zingt over de donkere periodes, maar ook over de fantastische momenten. “Tijdens het schrijven van dit album, besefte ik dat de essentie van dit alles voor mij liefde is,” zei Sevdaliza in een verklaring. “Het is een diepe liefdesbrief aan mezelf geworden, mijn persoonlijke bijbel die ik moest schrijven om weer te kunnen vertrouwen en geloven in het leven. Vertrouwen in mijzelf en mijn karakter als mens.”

Shabrang telt 15 nummers en is gereleased onder haar eigen platenlabel Twisted Elegance. Ze schreef het album samen met de Rotterdamse producer Reynard Bargmann, alias Mucky, waar ze al mee samenwerkt sinds haar eerste single. Omdat muziek volgens haar “voor iedereen” is, plaatst ze het altijd gratis op YouTube. Al kun je Shabrang uiteraard ook beluisteren op streamingplatformen zoals Spotify en Apple Music zodat zij er ook iets aan verdient. Het beluisteren waard!

Lees meer Marie Claire op: 10 vragen aan illustratrice Kera Till, Tarotlezingen zijn hip en dat zal YouTube geweten hebben en Uniqlo werkt na 11 jaar terug samen met Jil Sander

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Muziek, Sevdaliza, Shabrang.