Uniqlo werkt na 11 jaar terug samen met Jil Sander
© Jil Sander - Getty Images

Uniqlo werkt na 11 jaar terug samen met Jil Sander

Leestijd: 1 min

Modeliefhebbers kunnen zich in de handen wrijven want binnenkort liggen er betaalbare ontwerpen van het high-end label Jil Sander in de rekken bij Uniqlo. Elf jaar geleden werkten de twee merken ook al eens succesvol samen. 

/

In 2009 ontwierp de Duitse modeontwerpster Jil Sander haar eerste ‘+J’-collectie voor de Japanse modeketen Uniqlo. Na 3 jaar hielden ze het voor bekeken om nu terug de handen in elkaar te slaan. Veel is er nog niet over de nieuwe collectie geweten, enkel dat die “veelzijdig en uitzonderlijk” zal zijn en “het globale moderne uniform met understatement en gemak zal definiëren”, aldus het persbericht.

Gekend om haar uitgepuurde ontwerpen en focus op minimalisme, zal de nieuwe ‘+J’-collectie wellicht klassieke witte hemden, zwarte kostuumbroeken, elegante truien en soepel vallende jassen en blazers bevatten. Vaak uitgevoerd in monochrome tinten, maar steevast met een luxueuze uitstraling door de aandacht voor details. Sander zal zowel voor mannen als vrouwen kleding ontwerpen en de collectie moet ergens deze herfst in de rekken liggen. Een exacte datum wordt later nog bekend gemaakt.

Meer samenwerkingen

Voor Uniqlo is het alleszins niet de eerste samenwerking. De Franse modeontwerper Christophe Lemaire is al lange tijd creatief directeur van de ‘U’-lijn, en de Japanse keten ging ook al samenwerkingen aan met het Britse merk J.W. Anderson, het Franse model Inès de la Fressange, het Japanse Undercover en nog heel wat andere labels.

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Jil Sander, Mode, Uniqlo.