Wordt de volgende 007 een vrouw?
© Getty Images

Wordt de volgende 007 een vrouw?

Leestijd: 1 min

Afgelopen weekend stuurde het Britse tabloid magazine Mail on Sunday verrassend nieuws de wereld in. Volgens een productielid van de volgende Bond-film zou de Britse comédienne Lashana Lynch de heldin van de nieuwe film worden. Er is dus een kans dat de nieuwe 007 een vrouw wordt!

Sinds Daniel Craig bekend maakte dat de voorlopig titelloze 25ste Bond-film zijn laatste wordt, werd er al druk gespeculeerd wie zijn opvolger zou worden. Idris Elba werd lange tijd het meest vernoemd als nieuwe 007, maar nu verschijnt dus de naam van Lashana Lynch op het toneel.

/

Jong, vrouwelijk en zwart

Er is momenteel nog heel weinig geweten over de nieuwste Bond-film. De film zou een scène bevatten waarin M agent 007 vraagt om binnen te komen, waarna Lashana de kamer instapt. James Bond is op hetzelfde moment aan het genieten van zijn welverdiende rust in Jamaica. Volgens de bron van Mail on Sunday moet de scène een moment zijn waar alle fans in de cinema met de mond vol tanden staan. Een knappe, zwarte vrouw als 007 zou namelijk een ongelooflijke primeur zijn voor de Britse filmreeks.

Aangezien er nog zo weinig geweten is over de film, is het natuurlijk ook mogelijk dat deze onthulling een grote marketingstunt is. We kunnen met zekerheid zeggen dat Bond 25 de laatste film met Daniel Craig als 007 is, maar niet dat de franchise doorgaat met Lashana Lynch als de volgende hoofdrol. Het zou alvast een frisse wind zijn waar Marie Claire grote fan van is. Ook Daniel Craig was vragende partij voor een vrouwelijke hoofdrol, omdat de films op die manier rekening houden met de moderne maatschappij waar de #metoo-beweging steeds belangrijker wordt.

Meer lezen? Nivea strikt deze ‘Bondgirl’ als nieuw gezichtDe beste films op Netflix om even te ontsnappen aan de hitteIs Ursula Von der Leyen straks de eerste vrouwelijke voorzitter van de Europese Commissie?

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: 007, Bond, Lashana Lynch.