Solidair: deze bedrijven springen innovatief om met het Coronavirus
©

Solidair: deze bedrijven springen innovatief om met het Coronavirus

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 2 min

In tijden van het COVID-19 virus worden we overstelpt met informatie ... Wat is goed én wat is vooral niet goed? We worden op de vingers getikt, wat we ergens wel begrijpen. Maar toch ... Positief nieuws hebben we deze dagen écht wel nodig. Want waar worden we anders nog gelukkig van?

In België, maar ook in andere landen over de hele wereld worden momenteel verregaande maatregelen getroffen tegen het coronavirus. En daarin draagt ook de mode- en beauty industrie een steentje bij. Vandaag willen we stilstaan bij een aantal organisaties die zich solidair inzetten. In 1 woord: hartverwarmend!

<<Lees ook – Netflix: 5 series voor binge-watchers in maart>>

/

LVMH zet productie van schoonheidsproducten stop en zet in op handhygiëne

Net als hier in België zijn er ook in Frankrijk dezer dagen bijna geen handgels meer te verkrijgen. Sinds de uitbraak van het COVID-19 virus in Europa gaan de gels en andere soortgelijke desinfecterende artikelen razendsnel over de toonbank. En … Dit nieuws is niet ontgaan bij het bedrijf LVMH.

Zo heeft het het Franse luxeconglomeraat LVMH, dat onder meer de parfums van modehuizen als Guerlain, Dior en Givenchy produceert, bekendgemaakt deze productie stil te leggen. In plaats daarvan gaan ze desinfecterende handgels maken, die ze gratis leveren aan Franse gezondheidsorganisaties.

/

Xandres: mondmaskers ontwerpen

Gisteren ontstond er in het Xandres-atelier in Destelbergen een spontane actie onder de stiksters. Yes, men begon mondmaskers te maken. Het atelier, dat normaal gezien instaat voor retouches uit de winkels en het maken van stalen, nam actie om te helpen bij de bestrijding tegen het Corona-virus. Wordt er een nieuwe trend geboren?

Inspiratie: maak je eigen mondmasker -> stappenplan vind je hier

/

JBC en TORFS sluiten deuren van alle filialen

De Belgische familiebedrijven JBC en Torfs sluiten al hun filialen. Een moeilijke beslissing, maar wel eentje die ze zelf genomen hebben. Volgens JBC was dit ‘de enige juiste beslissing‘. De bedrijven hechten – in deze uitzonderlijke situatie- veel belang aan de gezondheid én het welzijn van hun werknemers, klanten en hun gezinnen.

Vele werknemers van andere grote multinationals zoals H&M, Inditex, … moeten blijven werken én roepen op ‘Stay home, if you have a choice – CAUSE WE DON’T.‘ Chapeau voor al de mensen die zich moeten blijven inzetten én machteloos staan. Ook voor hen moeten wij zorgen, dus blijf allemaal thuis.

Update: om 15u sluiten alle winkels van de H&M groep.

<<Lees ook – Let’s kick coron’ass: vijf manieren om fit te blijven tijdens de lockdown>>

Stay safe, Stay fabulous!

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – S.O.S outfit inspo: 5 outfits om stijlvol thuis te werken

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Corona, Covid-19, JBC, LVMH, Torfs, Virus, Xandres.