Pitch de podcast: Sterke vrouwenpraat die taboes doorbreekt is een Pretty Big Deal
©

Pitch de podcast: Sterke vrouwenpraat die taboes doorbreekt is een Pretty Big Deal

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Elke week pitchen wij een podcast die volgens ons het beluisteren meer dan waard is. Deze week is het aan de feministische feel good podcast Pretty Big Deal. Dat de podcast gehost wordt door plus size model en presentatrice Ashley Graham is een dikke bonus.

/

What you hear is what you get

Sinds 2018 host de Amerikaanse Ashley Graham de populaire podcast Pretty Big Deal. Verwacht je hier niet aan journalistiek correcte vragen, maar aan vragen waar jij als luisteraar het antwoord op wil weten. Als kind was Graham altijd al geïnteresseerd in anderen hun achtergrond, culturen en standpunten. Na het succes van haar boek “A new model: what confidence, beauty, and power really look like” in 2017, was het tijd om haar boodschap over body positivity naar een groter publiek te brengen. En het doorbreken van taboes naar een hoger niveau te tillen met hulp van enkele power gasten.

Elke week gaat Ashley Graham in gesprek met een opmerkelijk publiekelijk figuur of ondernemer die best wel een pretty big deal is. Centraal staan gesprekken over (female) empowerment, vrouwelijke ondernemers, het parcours van succesvolle vrouwen en andere inspirerende getuigenissen. Geen enkel onderwerp mag ongesproken blijven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pretty Big Deal (@prettybigdealpod) op

/

Deze is voor…

Iedereen die geïnspireerd wil geraken. Maar ook voor iedereen die eens wat anders wil horen dan het mainstream storytelling uit de media en op zoek is naar wat levensadvies. Het doel van de podcast is om luisteraars te tonen dat het online leven die velen leiden niet de realiteit is, dat de weg naar succes voor niemand zo makkelijk is als vaak lijkt en vooral dat het ok is om van jezelf te houden zoals je bent. Zoals Ashley Graham het zelf omschrijft: “A podcast for owning who you are“.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pretty Big Deal (@prettybigdealpod) op

/

De moeite waard omdat…

De combinatie van Graham’s bubbly persoonlijkheid en haar indrukwekkende lijst aan gasten is te goed om te missen. De gesprekken zijn zo puur en eerlijk dat het lijkt alsof je als luisteraar mee geniet van een uniek one-on-one gesprek. Daarbij weet de podcast je elke week te verrassen. Met gasten zoals comediénne en actrice Amy Schumer, farmaceutische onderneemster en maker van ‘vrouwelijke viagra’ Cindy Eckert en Libisch-Amerikaanse journaliste en activiste Noor Tagouri stelt de podcast werkelijk nooit teleur.

Bovendien is Ashley Graham al een reden genoeg om op de podcast af te stemmen. In Januari 2020 stond het 32-jarige model nog hoogzwanger op de cover van Vogue. Op haar Instagram weet de kersverse moeder de wereld regelmatig te shockeren met haar ongezouten eerlijkheid over het moederschap en post-natale ongemakheden die ze ervaart. Maar ook over het ongezonde schoonheidsideaal en de belachelijke schoonheidsbehandelingen die celebs hiervoor ondergaan neemt ze geen blad voor de mond.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) op

/

Ontdek de podcast via…

Pretty Big Deal is te luisteren via Spotify, Google Podcasts, Apple podcasts en Anchor FM. Daarbij is de podcast ook gratis te beluisteren en te bekijken op het YouTube-kanaal van Ashley Graham.

De podcast-microbe te pakken? Gelukkig bestaan er al heel wat podcasts over heel wat onderwerpen. Zo heb je er die gaan over fashion, beauty of seks. Maar ook voor het tijdens het lopen zijn er heel wat leuke podcasts te vinden. Jij bent dus nog lang niet uitgeluisterd!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Ashley Graham, Podcast, Pretty Big Deal, Taboes.