Plein Publiek strijkt neer in Brussel
© Kemizz

Plein Publiek strijkt neer in Brussel

Door Stefanie Mathijs
Leestijd: 1 min
Plein Publiek is al enkele jaren een gevestigde waarde in de Antwerpse uitgaanswereld. Met een concept dat eten, drinken, dansen en cultuur samenbrengt, is de serre een populaire trekpleister. Dit jaar strijken de uitbaters neer op een tweede locatie en wel in het historische hart van Brussel. Wij kijken alvast uit naar de opening.

Plein Publiek BXL

Plein publiek breit een vervolg aan zijn succesverhaal met een nieuw Brussels avontuur. Nog voor de paasvakantie plant de populaire uitgaansplek haar befaamde serre neer in het majestueuze Dynastiepaleis op de Kunstberg. Hier zal het vanaf maart klaarstaan met een ruim aanbod aan brunches, concerten, jazz- en dansavonden, vintagemarkten, modeshows enzovoort.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Plein Publiek BXL (@pleinpubliek.bxl) le

/

Beyond Bruegel

Naar aanleiding van de 450ste verjaardag van de dood van Pieter Bruegel, wordt 2019 het Bruegeljaar. Plein Publiek slaat daarom samen met Toerisme Vlaanderen, Duvel-Moortgat, CREATE.eu de handen in elkaar om de grootmeester te eren. Dat doen ze met een hedendaagse Bruegelbeleving, Beyond Bruegel. Het Dynastiegebouw wordt omgetoverd tot een indrukwekkende multimediale expositie, waar nieuwe technologieën verweven worden met de klassieke werken van de Brabantse kunstschilder. 

/

Nieuwe restaurantformule

Traditiegewijs zal de nieuwe Brusselse hotspot een bar en eigentijds restaurant huisvesten. In Antwerpen zet Plein Publiek zoveel mogelijk in op een milieubewuste werking, door bijvoorbeeld afvalwater te recycleren. In Brussel krijgt het concept echter een andere invulling.

De kaart van het restaurant wordt samengesteld door Gilles Melchior. De jonge chef, die reeds zijn pluimen verdiende bij het Hof van Cleve, zal de Bruegel-lijn doortrekken in het culinaire aanbod van Plein Publiek. Zo zal hij de gasten verrassen door Vlaamse klassiekers in een modern jasje te steken. Bij goed weer kan je tevens op het buitenterras genieten van het Bruegel-menu, een Duvel van ‘t vat of een Bruegelbiertje. 

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bruegel, Brussel, Plein publiek.