5 wandelroutes in België voor het goede doel
© Unsplash

5 wandelroutes in België voor het goede doel

Leestijd: 3 min

Vanaf 19 mei gaat de nieuwe actie van Handicap International 'We Move Together' van start. Bedoeling is dat mensen zich in beweging zetten voor wie dit moeilijker is. Samen met lokale partners biedt de organisatie 14 wandelingen doorheen heel België aan om zo het belang van revalidatiezorg voor personen met een fysieke beperking in de kijker te zetten.

/

De wandelroutes van de ‘We Move Together’-campagne liggen verspreid over heel België en hebben allemaal een ander thema. Zo kom je op de ene route langs een abdij, of voorbij een kaasmakerij. Andere wandelroutes volgen de Antwerpse streetart of bezoeken een imkerij. Er is dus voor ieder wat wils. Sommige wandelroutes komen ook voorbij enkele lokale partners waar HI mee samenwerkt.

Handicap International zet in op revalidatie en wil daar meer bewustwording rond creëren.Bewegingsvrijheid is voor iedereen een fundamenteel recht. Helaas is dit in vele landen niet altijd vanzelfsprekend door gebrek aan kwalitatieve revalidatiezorg voor mensen met een fysieke beperking. Met deze actie willen we maatschappelijke aandacht en collectieve samenwerking vragen voor het probleem. Samen solidariteit tonen, is een eerste stap in de goede richting”, aldus Erwin Telemans, directeur van Handicap International België.

Via de webshop van Handicap International kan je gratis jouw Blauwe Veters bestellen om te dragen tijdens de wandelingen. Deze staan symbool voor meer mobiliteit voor personen met een beperking.

Ontdek hieronder alvast 5 van onze favoriete wandeltochten.

/

De Bokrijkse bijenroute in Genk

Tijdens deze wandeling van 7 km kan je ten volle genieten van de bloemetjes en de bijtjes, letterlijk dan… De wandeling start en eindigt bij imkerij ’t Fleurtje waar Freddy elke dag met hart en ziel zorg draagt voor zijn bijenkolonies.

Tijdens de wandeling kom je langs mooie tuinen en bosgebied. Op de wandelroute staan ook enkele bijenkasten.

Op het einde van de wandeling ontvangt Freddy je nog graag (als hij aanwezig is) met open armen om je een rondleiding en proeverij te geven op zijn imkerij. De ideale wandeling om even tot rust te komen en ten volle te genieten van al het moois dat Limburg te bieden heeft.

Imkerij Fleurtje

/

De Reuzenroute in Aat

Aat is een stad die al meer dan 5 eeuwen bekend staat voor zijn reuzen. Elk vierde weekend van augustus zorgt de Ducasse van Aat voor een groot volksfeest in de stad. Daarnaast heeft Aat nog veel ander cultureel erfgoed te bieden, zoals indrukwekkende monumenten en kerken, wat deze wandeling heel het jaar door aantrekkelijk maakt.

Ontdek op deze route van 4 km elementen waar zelfs de inwoners van Aat vaak geen aandacht aan schenken. Wandel langs de Dender, in alle rust, en maak een tocht langs het water. Deze wandeling is rolstoeltoegankelijk.

/

“The Peak” in Sourbrodt

Klaar om letterlijk te pieken? Wandel tijdens deze gevarieerde wandeling van 10 km tot aan het hoogste punt van België. De route brengt je langs het typische veenlandschap en het Signaal van Botrange naar de hoogste brouwerij van België: de Peak Beer Brouwerij.

De brouwerij biedt een breed gamma aan bieren met smaken uit de regio. De perfecte plek om tot rust te komen en met een heerlijk biertje te genieten van het adembenemende uitzicht.

Peak Beer

/

Instagrammable Aalst

Deze wandeling brengt je langs de mooiste en meest Instagrammable plekjes van Aalst. Neem dus zeker een fototoestel of smartphone mee om enkele leuke beelden te maken.

De liefhebbers kunnen tijdens deze wandeling zeker een toffe post toevoegen aan hun Instagramfeed.

De route is in totaal 11 km lang en is opgebouwd in twee delen. Het eerste deel leidt je door het historische centrum van Aalst. Het tweede deel van de wandeling brengt je langs enkele rustgevende natuurplekjes.

Via het infodocument van de wandeling kom je alles te weten over de achtergrond van de stad en ontdek je leuke weetjes over de verschillende bezienswaardigheden. Voor de liefhebbers is er ook een Spotify playlist met Aalsterse muziek die kan worden beluisterd.

De ideale wandeling om er een interactieve daguitstap van te maken. Deze wandeling is rolstoeltoegankelijk.

/

Antwerpen meets (Street)-Art

Mariastad, koekenstad en boekenstad. Antwerpen is een stad met geschiedenis en een stad met toekomst. Een stad van wereldberoemde kunstenaars en jong aanstormend geweld.

Dit alles komt aan bod op deze unieke route die je een nieuwe blik laat werpen op het hart van de stad.

De wandelroute begint op de Groenplaats en leidt je van hieruit langs verschillende hotspots en hidden gems van Antwerpen. De route is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Zelfs echte Antwerpenaren kunnen op deze route van bijna 4 km nog veel nieuws ontdekken.

Make Antwerp Great Again

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Brusselse kunstfestival Different Strokes staat in het teken van vrouwelijke artiestenDeze mode-exposities wil je in 2021 niet missenWaarom musea belangrijk zijn in de opvoeding van je kinderen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: #wemovetogether, Goede doel, Handicap International, Wandelroutes.