Op de valreep: bezoek snel Europa’s grootste foto-expo in Brussel
© rv

Op de valreep: bezoek snel Europa’s grootste foto-expo in Brussel

Door Florianne Thys
Leestijd: 1 min

Het idee van reizende tentoonstellingen vormde zich in New York, jaren later tref je het in de hoofdstad van België. Op een van de mooiste locaties van Brussel, Tour & Taxis, omhelst Photocity grote Belgische en internationale fotografen die ieder voor zich hun beste kantje laten zien. Je hebt nog tot 12 september de kans om deze unieke ervaring met eigen ogen te bewonderen.

Ben je een fanatieke fotoliefhebber en droom je ervan om de wereld rond te reizen? Dan mag je de tentoonstelling van Photocity niet missen. Op 25 juni gaf de site Tour & Taxis zijn startschot en openden ze de deuren van 50 zeecontainers. Het domein is 15.000 vierkante meter groot en vormt zowat hét cultureelste containerdorp aller tijden. Tijdelijk dan toch. Je bewondert er een mikmak van landschapsfotografie, portretten, mode en fotojournalistiek.

Photocity en filmvertoningen

Tal van Belgische toptalenten schitteren doorheen de verschillende zalen: namen zoals David Deleu, France Dubois of Derek Malou zijn er te vinden. Daarnaast speelt ook het internationale aspect hier een rol met befaamde fotografen als Steve McCurry, Ami Vitale, Brian Skerry en Jodi Cobb. Misschien ken je hen wel, door hun jarenlange ervaring als National Geographic-fotografen. Een samenwerking waarop Serge Vanderheyden, coördinator van Photocity, zich lange tijd op verheugde. Een surplus bovenop de gehele tentoonstelling is het aanbod openluchtfilms die non-stop afspelen onder de sterrenhemel.

/

National Geographic als kers op de taart

Op de foto-expositie vind je onder meer drie fotocollecties die voortspruiten uit een samenwerking met National Geographic, een Amerikaans televisienetwerk. De ene fotocollectie toont de schoonheid van de wereld zoals de naam doet vermoeden: Colours of the World. In 50 Greatest Wildlife Photographs ontdek je een gamma aan wilde dieren wereldwijd. En in de derde fotocollectie, Woman – a century of Change, krijgt de vrouw een centrale plaats door een blik te werpen op de recente geschiedenis van haar bestaan. In het totaal tref je er 80 gerenommeerde fotografen die elk een eigen thema in de schijnwerper plaatsen. Een onvergetelijke ervaring.

Tot en met 12 september, Avenue du Port 86C, 1000 Brussel, koop hier je ticket.

Lees meer Marie Claire op: Iris Apfel in 10 legendarische oneliners; Expo ‘Brussels Touch’ belicht mode uit onze hoofdstad; Ikea slaat de handen ineen met textielontwerpster Zandra Rhodes

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Fotografie, National Geographic, Photocity, Tentoonstellingen.