Hotspot: Cocktails & jazz bij Bar A in Brussel
© Pollen - Michel Verpoorten

Hotspot: Cocktails & jazz bij Bar A in Brussel

Door Louise Hendrickx
Leestijd: 1 min

Jazzliefhebbers en cocktail lovers unite, wij hebben de place to be voor jullie! Bar A is waar je moet zijn als je het échte Brussel wilt opsnuiven met een cocktail in de hand en jazz op de achtergrond.

Bar A ademt Brussel

bar_a_marieclaire

Pollen – Michel Verpoorten

 

Het is moeilijk om deze trendy hotelbar kort te omschrijven. Net zoals de gezellige straatjes om de hoek herbergt Bar A een eclectische mix van nostalgie en het hedendaagse Brussel, waar zowel locals als toevallige passanten zich thuis voelen. Ook enkele bekende namen zijn hier vaste klant, en hun – gesigneerde – portretten prijken dan ook aan de muren. Zelfs Angela Merkel en Emmanuel Macron hielden hier dit najaar even halt voor een apero met ‘onze’ Charles Michel. Zo leken die zware onderhandelingen vast al snel een heel pak lichter.

/

Low-cal cocktails

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bar A (@barabrussels) op

In de comfortabele velours zeteltjes vergeet je al snel je horloge te checken. Geen probleem, want bij Bar A is blijven plakken toegestaan. Dankzij de caloriearme cocktails geniet je zonder zorgen. Met mixologist Filippo di Marino achter de bar ben je verzekerd van een verrukkelijke cocktail; wat dacht je van een Pepper Cooler of een Basil Appletini?

/

Menu

bar_a_marieclaire

Pollen – Michel Verpoorten

 

De menukaart is klein, maar bevat alles wat je nodig hebt om hier niet meer te willen vertrekken. Op elk moment van de dag kan je bij Bar A terecht voor een bourgondisch gerechtje, bereid met het beste van de Belgische en Italiaanse gastronomie. Deze combinatie zorgt voor een intrigerende mix die perfect past bij hometown Brussel. Laat je bekoren door de afternoon high tea met zoetigheden van Marcolini en Dandoy. Tijdens de lunch en het diner zijn het de recepten van chef-kok Fulvio Pierangelini die je verleiden, die hij in samenwerking met health queen Pascale Naessens heeft opgesteld. 

/

DJazz & Friends

bar_a_marieclaire

Pollen – Michel Verpoorten

 

Het weekend is extra muzikaal bij Bar A. Met hun concept DJazz & Friends verzorgen ze iedere vrijdag- en zaterdagavond een unieke soiree die jazzy artiesten samenbrengt met de fijnste Belgische dj’s van het moment. De ideale ontspanning na een lange dag op het werk, als je ’t ons vraagt. Het programma kan je vinden op de website van Bar A.  

/

Praktisch

Adres: Bar A – Hotel Amigo, Amigostraat 1 – 3, 1000 Brussel
Openingsuren: van 10.00 tot 01.00, menu beschikbaar van 12.00 tot 22.30
Meer informatie: www.roccofortehotels.com

Maak je dag in Brussel helemaal compleet met onze tips: EXPO: SexWorks!?-festival in BrusselWeekendtip: de Brussels Art Fair wordt stijlvol 64 & Restauranttip: Bistro Nazionale brengt la dolce vita naar Brussel

Nog meer fijne hotspots ontdekken? Hotspot: Mieke Dierckx opent eerste flagshipstoreHotspot: Le Pesage, het nieuwe restaurant in Drohme & London hotspots: Where to eat?

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Afternoon tea, Apero, Bar a, Brussel, Cocktails, Diner, High tea, Hotel Amigo, Hotspot, Hotspot Brussel, Jazz, Lunch, Weekend.