Zomerexpo Belgicart presenteert selectie van minder bekende Belgische kunstenaars
© Florianne Thys

Zomerexpo Belgicart presenteert selectie van minder bekende Belgische kunstenaars

Door Florianne Thys
Leestijd: 1 min

Schilderwerken en een tiental sculpturen vormen de artistieke rijkdom in de zomerexpo Belgicart van Stichting Ijsberg in Damme. Samen met het Brusselse kunsthuis BOZAR en Sam Dillemans proberen zij nieuwe en diverse verhalen van minder bekende kunstenaars aan bod te laten komen door hen samen te exposeren. De tentoonstelling loopt van 2 juli tot 5 september 2021 in het hartje van Damme.

/

Voor de zomerexpo Belgicart selecteerde kunsthuis BOZAR 63 kunstenaars die zich verdiepen in de schilderkunst. Namen zoals An Bedeer, Marian Beschoner, Philippe Badert en Laurent Poisson kan je in de Damse expo zien blinken. Daarnaast kregen ook 14 beeldhouwers de kans om hun sculpturen via deze weg te presenteren, waaronder Sven Boel, Maarten Ceulemans, Nancy Slangen en Alice Vanderschoot. De locatie belooft twee intens witte zalen: een kleine zaal met beeld- en audio en een grote zaal waarin iedere muur bedekt is met indrukwekkende schilderijen.

Florianne Thys

Zomerexpo met BOZAR

Het is het vierde jaar op rij dat het Brusselse kunsthuis BOZAR inzet op participatie. Dat doen ze voornamelijk met hun programma Next Generation, Please! Bij Belgicart ligt de klemtoon op het in beeld brengen van onderbelichte kunstenaars. Aan de selectie namen meer dan 1000 kandidaten deel, waarvan kunstschilder Sam Dillemans geïntrigeerd was door een kleine groep van zestig Belgische schilders. Zij werden uitgenodigd voor deze groepstentoonstelling.

Florianne Thys

Florianne Thys

Stichting Ijsberg

Belgicart vindt plaats in het gebouw van Stichting Ijsberg in Damme. Dat is een presentatieplatform dat verfrissende, nieuwe ideeën en activiteiten met taal en beeld organiseert. Hun hoofdfocus ligt op discipline overschrijvende beleving waarbij kunstenaars nieuwe verhalen vertellen en wij als toeschouwer nieuwe verhalen te zien krijgen. Hiervoor organiseren ze exclusieve programma’s rond schrijvers, dichters alsook beeldende kunstenaars. Op het einde van de tentoonstelling kan je nog wat nagenieten in het leescafé, waar de lokale ambachten tot leven komen en de geur van koffie je tegemoet komt.

De zomerexpo loopt van 2 juli tot 5 september 2021 in de Stichting Ijsberg in Damme. Toegangstickets kosten € 5 euro.

Lees meer Marie Claire op: Filmfestival van Cannes 2021: dit zijn de (Belgische) films waar wij naar uitkijken; Ik koop Belgisch: 25 items om je zomergarderobe een update te geven; Women to watch: Stefanie Kelderman en Stephanie Willems.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgicart, Belgische kunst, Exposities, Kunstenaars, Tentoonstellingen, Zomerexpo.