De 4 beste Italiaanse restaurants in Brussel
© Unsplash

De 4 beste Italiaanse restaurants in Brussel

Door Elien Renson
Leestijd: 1 min

Dagje Brussel? Na een hele dag te hebben vertoefd in de mooie straten van de stad, is het tijd om wat op kracht te komen. Hoe kan dit beter dan met een heerlijke maaltijd. Aan restaurants geen gebrek in de Europese hoofdstad. Dit artikel legt de focus op plekken waar je lekker Italiaans kan gaan eten. Buon appetito!

/

Cocina

Ontstaan uit een storia d’amore voor de Italiaanse gastronomie. Cocina (ko-ki-na) is gevestigd op twee locaties: Trattoria & Negozio en Aperitivo & Pizzeria.

Trattoria & Negozio is een kruidenierswinkel en traiteur, gelegen in de buurt van het Kasteleinplein. De liefhebber van de Italiaanse keuken zal hier zeker aan zijn trekken komen. Met hun kraakverse ingrediënten die recht uit Italië komen, kan je er terecht voor heel wat lekkers.

Aperitivo & Pizzeria, gelegen bij het Flageyplein, is meer gericht op pizza en cocktails en richt zich meer op een jong, actief en kosmopolisch publiek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cŏcīna Group (@cocinabrussels)

Trattoria & Negozio, Washingtonstraat 149, Elsene
Aperitivo & Pizzeria, Lesbroussartstraat 16, Elsene

/

Fornostar

Het noemt zichzelf “de Italiaanse brasserie”. Dit trendy etablissement met zijn ludieke en originele naam is gelegen in de directe omgeving van het Sint-Katelijneplein. Fornostar biedt een ruim assortiment aan pizza’s en pasta’s, maar je kan er ook terecht voor antipasti, vis en vlees.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fornostar (@restaurant_fornostar)

Brandhoutkaai 65, 1000 Brussel

/

Racines

Naast een restaurant is Racines ook een kruidenierswinkel én wijnbar. In hun restaurant bieden de eigenaars Francesco en Ugo bewust geen vlees aan, om de milieu-impact van hun restaurant te verminderen. Ze maken enkel gebruik van verse, biologische en seizoensgebonden ingrediënten. Om meer kwaliteit te bieden en minder te verspillen wijzigen ze het menu dagelijks. Water krijg je er gratis. In het hart van Racines ligt hun tuin en moestuin. Hier kan je ’s middags lunchen, of ’s avonds -tot 22u- genieten van een heerlijk glas wijn uit de wijnbar. Dit alles binnen een muzikale en aangename sfeer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Racines Bruxelles (@racines_bruxelles)

Elsensesteenweg 353, 1050 Elsene

/

La Gazzetta

La Gazzetta is een hippe plek in Ukkel. Wat kan je hier vinden? Koffie met bijhorende zoete gebakjes, pasta en wijn (duh!) en klaargemaakte gerechten, waaronder huisgemaakte broodjes. Ze staan voor: een product voor elk moment van de dag. Caffe al Dente is ‘de grote broer’ van La Gazzetta.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SHAKYA a.k.a. ICE RIS (@therealshakya)

Dekenijstraat 85-87, 1080 Ukkel

Lees ook: 10 x onze favoriete restaurants voor Takeaway lunch in Antwerpen, Gent & Brussel

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Adres, Brussel, Food, Keuken, Restaurant.