3 hotspots in Brussel waar je poké bowls kan verorberen
© PokiPoké

3 hotspots in Brussel waar je poké bowls kan verorberen

Door Elien Renson
Leestijd: 2 min

De poké bowl. Een traditioneel Hawaïaans gerecht dat steeds wordt geserveerd in een kommetje ('bowl'). Het woord 'poké' staat voor het Hawaiiaanse werkwoord 'snijden of knippen', dat wijst op de fijngesneden ingrediënten die verwerkt zitten in het gerecht.

Een poké bowl bestaat hoofdzakelijk uit rijst, groenten en rauwe vis (tonijn, zalm of octopus). Uiteraard bestaan er hier ook andere varianten van: vegetarisch of met vlees. Hier worden meestal ook dressings aan toegevoegd om het gerecht nog wat meer op smaak te brengen. Je kan heel wat kanten uit met een poké bowl, want je voegt er zelf bij wat je graag eet. Hieronder kan je een selectie van 3 plekken in Brussel vinden die heerlijke poké bowls serveren. Allen daarheen!

/

TAKUMI

De broers Mestdag -Alexis en Arnaud- kwamen na een reis naar Japan op het briljante idee om hun eigen restaurant op te richten. Ze hadden de smaak van de Japanse keuken volledig te pakken en stonden te popelen om dit te delen met anderen. Takumi was geboren. Je kan er terecht om te genieten van zelfgemaakte en heerlijke gyozas. Dit zijn kleine, gefrituurde pasteitjes gevuld met vlees, groenten en kruiden. Donburi is een Japanse specialiteit die je bij Takumi kan vinden. Dit zijn rijstgerechten waarbij je kan kiezen uit een topping van vlees, groenten of vis. Er zijn 3 soorten poké bowls te vinden die stuk voor stuk héérlijk zijn. Het proberen waard!

https://www.instagram.com/p/Blpe73oAUuY/?taken-by=takumi_bxl

Praktisch

TAKUMI Flagey
Lesbroussartstraat 8
1050 Elsene

TAKUMI Jourdan
Jourdanplein 67
1040 Etterbeek

TAKUMI Sint-Kathelijne
Vlaamsesteenweg 12
1000 Brussel

/

PokiPoké

Shu is een 24-jarige Brusselaar die zich de trotse eigenaar van PokiPoké mag noemen. Hij houdt naar eigen zeggen van vis en wou hier graag iets mee doen. Met de “Poke to Bowl”-filosofie streeft PokiPoké naar de meest kwalitatieve en duurzame rauwe vis tegen een redelijke prijs. Dit geldt trouwens niet alleen voor vis, maar ook voor de rest van de ingrediënten die het restaurant gebruikt. Op het menu kan je een ruim assortiment aan PokiPoké-creaties vinden. Je kan er ook terecht voor heerlijke “Pokirritos“. Dit is een mix van poké, maki en burrito waarbij de rijst en poké in nori worden gerold. Elk gerecht bestaat uit verse en gezonde ingrediënten, eiwitten en zelfgemaakte sauzen. PokiPoké wil de mensen laten kennismaken met poké dankzij zijn unieke en originele smaken.

https://www.instagram.com/p/Bdz1K77l24Q/?taken-by=poki.poke

Praktisch

PokiPoké
Elsensesteenweg 331
1050 Elsene

/

Poké Ceviche

Oprichter Thomas was vroeger een traiteur, maar nu hij papa is besloot hij het wat rustiger aan te doen. Hij koos ervoor om met Poké Ceviche te starten. Dit is een kraampje dat voornamelijk rauwe vis verkoopt. Hier konden uiteraard geen poké bowls ontbreken! Je kan Thomas en zijn viskraampje vinden in de Kanal Street Food Market, gelegen in het Kanal Centre Pompidou op de Alkenkaai. Dit is een plek waar je gedurende 13 maanden terecht kan bij allerlei verschillende eetkraampjes. Keuze genoeg, misschien zelfs wel té veel.

poké bowl

Shutterstock

Praktisch

Poké Ceviche
Kanal Street Food Market
Akenkaai
1000 Brussel

 

Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook: 8 restaurants in Brussel om romantisch te dineren, 5 overheerlijke brunch-adresjes in Brussel en 3 adresjes voor een welverdiende theepauze in Brussel

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Food, Gezond, Keuken, Recept, Restaurant.