Café Costume x Denis Meyers: het event voor mode- en kunstliefhebbers
© Café Costume x Denis Meyers

Café Costume x Denis Meyers: het event voor mode- en kunstliefhebbers

Door Florianne Thys
Leestijd: 1 min

Op 24 juni opent Café Costume zijn deuren voor Brussels artiest Denis Meyers. Tien dagen lang word je ondergedompeld in Meyers fresco's en iconische typografie. Altijd al gedroomd van kunst in je garderobe? Laat je dan omtoveren in het kunstwalhalla van één van de Brusselse Café Costume-panden.

Het Belgische modehuis Café Costume staat bekend om zijn vakmanschap in kleermakerij die op een modieuze wijze afgestemd is op de moderne tijd. Vorig jaar openden zij een pand om extra ruimte te bieden voor het drukke trouwseizoen, maar helaas. Corona kwam in het land en de trouwfeesten vielen in het water. Ze grepen daarom de opportuniteit om het pand een nieuwe creatieve invulling te geven door het galerijgevoel te versterken en bieden een leeg canvas aan waar kunstenaars hun creatieve geest de vrije loop mogen laten. De Brusselse Denis Meyers bijt de spits af.

Denis Meyers

Multidisciplinair artiest, Denis Meyers, mag als eerste de lege muren van het Café Costume-pand vullen. Hiervoor gaat hij aan de slag met een witte kostuumjas die vervaardigd is uit canvasmateriaal en waar hij vervolgens een exclusieve kostuumvoering mee ontwerpt. Voor de liefhebbers: deze zal verkrijgbaar zijn in alle Café Costume-winkels. Meyers staat bekend om zijn grafische ontwerp en typografie waarvoor hij inspiratie haalt uit hiphop, graffiti, strips en films. Zodra je zwarte lijnen en handschriftschilderingen ziet, weet je meteen dat Meyers hier aan de slag ging.

Café Costume x Denis Meyers

 

Denis Meyers staat te springen voor deze samenwerking en hiervoor heeft hij enkele creatieve ideeën in petto: “Ik hoop er ook interessante mensen mee te leren kennen. Zo ben ik van plan om mensen uit de buurt te schilderen, toevallige voorbijgangers, het winkelpersoneel, etc. Naast het beschilderen van het pand naast de winkel, zal ik ook portretten maken van voorbijgangers en hun input verwerken in de woorden die ik gebruik in mijn designs.”

Het evenement Café Costume x Denis Meyers vindt plaats van 24 juni tot en met 3 juli, van 14u tot 18u. In de Leon Lepagestraat 24 in Brussel. Reservatie is niet nodig.

Lees meer Marie Claire op: Kunstenares Jocelyn Hobbie maakt de meest stijlvolle schilderijen; Komono x Antwerpse Modeacademie: bekijk hier de nieuwe brillen voor 2021; Pride month: ontdek hier de leukste modecampagnes

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Café Costume, Denis Meyers, Evenementen, Event.