7 overheerlijke brunch adresjes in Brussel
© @lafabriqueresto - @estoulee

7 overheerlijke brunch adresjes in Brussel

Door Nora Antonissen & Elise Van de Meulebroucke
Leestijd: 4 min

Na een lange, soms stressvolle, week is er maar een ding dat je kan opfleuren: een lekkere brunch met je beste vriendinnen. We snoozen een paar keer op zondagmorgen en maken ons dan klaar voor een stevige maaltijd in Brussel. Een goed einde van de week, en een perfecte start voor de komende week.

In Brussel moet je niet lang zoeken want daar zijn adresjes troef. Maar het is dan ook geen geheim dat de Belgische hoofdstad de beste culinaire adressen heeft. Wij geven jou vijf hotspots waar je gezellig, maar vooral enorm lekker, kan brunchen.

/

Crème

Crème is de crème de la crème wat brunchen betreft. Begeef je naar de charmante Rollebeekstraat, vlakbij de Grote Zavel, voor een al even gezellige ontbijt-, brunch-, of lunchpauze. Neem plaats op een van de fluwelen stoelen naast de bakstenen muur of het plantenbehang, en geef je ogen de kost, want in het interieur is niets aan het toeval overgelaten. Van het kitscherige servies tot de opzichtige bloemstukken.

Ook de menukaart is allesbehalve sober: gepocheerde eieren, zoete en hartige pannenkoeken, toast avocado, buddha bowls en niet onbelangrijk: goede koffie. In Crème kan je van de héle dag door ontbijten.

 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Crème Brussels (@cremebrussels) le

Rollebeekstraat 30, 1000 Brussel
Elke dag geopend van 9h tot 18h, op zaterdag van 9h30 tot 18h30 en op zondag van 10h tot 18h30. 
/

La Petite Production

Wie dacht dat je tot zondagmiddag moest wachten om eens lekker te brunchen heeft het goed mis. In La Petite Production in Elsene kan je 7 op 7 brunchen. En dat de héle dag lang.

Het personeel is vriendelijk, de ruimte is doordrongen van koffiegeur en de tafels zijn lang en uitnodigend. We voelen ons meteen thuis. Wat het menu betreft, is het keuzestress verzekerd. Niet alleen tussen de verschillende bereidingswijzen van eitjes, maar ook hartverscheurende dilemma’s tussen pannenkoeken of wentelteefjes? Spek en bonen of worstjes? Afsluiten met een zelfgemaakt gebak of koffie? Of beide?!

Bovenaan de menukaart staat ook kort de filosofie van La Petite Production uitgelegd: lokale leveranciers, seizoensproducten en duurzame landbouw krijgen de voorkeur.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par La Petite Production (@lppbxl) le

Petite Production is geopend van dinsdag tot vrijdag van 8u tot 17u en van zaterdag tot zondag van 10u tot 16u, 5 Rue du Couloir, 1050 Elsene. 

/

Les Filles – Plaisirs Culinaires

Bij Les Filles kan je terecht voor een veelvoud aan concepten: op zoek naar gezonde catering voor op kantoor? Of wil je graag deelnemen aan een workshop in het kookatelier? Of liever gewoon je voetjes onder tafel schuiven in het restaurant? Want je kan er ook zelf komen genieten van wat de pot schaft. Het thuisgevoel heerst, je neemt zelf je servies en bord uit de kast, schept eigenhandig je portie op. Zin in een dessertje? Neus zelf maar even in de koelkast.

De gastentafel bij Les Filles bestaat uit een uniek menu dat elke dag varieert volgens de seizoenen, het marktaanbod en de inspiratie van de dag. Alle producten zijn dagvers, biologisch of artisanaal en meestal komen ze rechtstreeks van het veld op je bord. De eigenaressen zijn erop verlekkerd ze zo te bereiden dat ze optimaal tot hun recht komen.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Les Filles (@lesfillesplaisirsculinaires) le

Open 7 op 7:
– Lunch 12-14u (voorgerecht, hoofdschotel, nagerecht: 23€)
– Avondmaal 18-21u (enkel in het centum) (hapjes, voorgerecht, hoofdschotel, kaas en nagerecht: 38,3€)
– Brunch 10-16u op zaterdag, zondag en feestdagen (32€ naar believen voor voeding en dranken)

/

La Fabrique en Ville

Genesteld in een oase van rust op slechts een steenworp afstand van de Gulden-Vlieslaan vind je La Fabrique en Ville. De prachtige lampen, witte rieten stoelen en vele planten zorgen ervoor dat La Fabrique en Ville een van de charmantste zaakjes in Brussel is. Je kan er brunchen op zaterdag, zondag en op feestdagen van 10h30 tot 15h30. Je kan er fruitsalades, broodjes, gebak, muesli, pannenkoeken, roerei, kazen… krijgen. Bovendien wordt alles gemaakt van 100% zelfgemaakte producten. Kortom alles wat je maar wensen kan, en dat voor 29€ per persoon. Wij reserveren alvast een tafeltje, jij ook?

 

Waterloolaan 44, 1000 Brussel. Open van maandag tot vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en van zaterdag tot zondag van 10.30 uur tot 17.00 uur. 

/

Le Châtelain

Als je de brunch van Le Châtelain in een woord zou moeten beschrijven, zou je ongetwijfeld kiezen voor… Gigantisch. Ze hebben een exotisch fruitgamma – van watermeloen tot drakenfruit -,  een assortiment kazen, rundscarpaccio, gerookte zalm, zoete aardappelen, Arabische salades, desserts… Kortom de hemel op aarde. Deze brunch biedt, naast het buffet, ook op wens gemaakte eieren aan: benedictijner, roerei of gewoon een spiegelei. Je kan er elke eerste zondag van de maand brunchen aan 45€ per persoon. Iets hoger qua prijsklasse, maar je krijgt er wel topkwaliteit voor in ruil. P.S. Reserveren is verplicht.

Rue du Châtelain 17, 1000 Brussel. Elke eerste zondag van de maand, van 12.00 tot 16.00 uur. 

/

Garage à Manger

Op het menu bij Garage à Manger vind je een dagsoep, een charcuterieplank (worstjes, spek…), eitjes, verschillende salades en een zoet buffet vol met gebakjes, zelfgemaakte muesli, granola, fruit… Maar wat Garage à Manger echt zo speciaal maakt is de locatie: je eet in een garage. En dat nergens minder dan in het oude Pêle-Mêle van Elsene. Brunchen kan je voor €25 per persoon. Graag een glaasje bubbels erbij? Dan betaal je €32.

Washington street 185, 1050 Elsene. Open van maandag tot vrijdag van 9.30 tot 18.00 uur en van zaterdag tot zondag van 10.30 tot 18.00 uur. 

/

Peck 20

Goed nieuws, de brunches bij Peck 20 duren de héle dag. Zoute wafels, gepocheerde eieren, een dagsoep, gemengde salades, açai bowls, zelfgemaakte limonades en verse smoothies. Bovendien is het zaakje super kleurrijk (het is echt de moeite om er eens voorbij te wandelen en naar binnen te kijken). Het speciale aan Peck 20 is dat het een gezonde en Amerikaanse uitstraling heeft. Je zal er bovendien maar rond de €20 moeten betalen.

Een bericht gedeeld door FIEN (@fienlanckriet) op

Rue Jourdan 20, 1060 Sint-Gillis. Open van maandag tot zaterdag van 9.00 uur tot 20.00 uur en op zondag van 9.00 uur tot 18.00 uur. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook: “Lunchen in Villa Empain: de nieuwe must see & taste

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brunch, Brussel, Restaurant.