Open Atelier Days: de nieuwe residenten van MAD Brussels
© Karl Felix

Open Atelier Days: de nieuwe residenten van MAD Brussels

Leestijd: 1 min

MAD Brussels organiseert Open Atelier Days ter ondersteuning van de Brusselse mode- en designsector. Vrijdag 16 en zaterdag 17 september introduceren de nieuwe MAD-residenten zichzelf in hun nieuwe studio.

/

Het MAD Incubator programma begeleidt jonge ontwerpers aan de hand van workshops door experten, contacten met lokale en internationale stakeholders, en uitwisselingen met maatschappelijke en duurzame ondernemers. Het centrum voor mode en design aan de Nieuwe Graanmarkt, wil hen zo vooruit helpen om de huidige uitdagingen van de mode- en designsector aan te gaan.

/

Vraagstukken

Tijdens de Open Atelier Days worden de tien nieuwe residenten van MAD Brussels voorgesteld. De ontwerpers onderzoeken de huidige vraagstukken van de sector van mode en design – en de samenleving tout court. Een jury selecteerde op basis van het economisch potentieel, de creatieve rijkdom en de maatschappelijke waarde van het project deze nieuwe residenten. Met focus op innovatief design, gaan MiPinta, Anneleen Bertels, Kenza Vandeput, Rosie Broadhead en Stefan Kartchev de uitdaging aan binnen textiel ontwerp. Voor design werden Studio Minimètre, Guillaume Slizewicz, Kana Arioka, Margot Van Den Berghe en Vanessa Colignon geselecteerd.

Hun werk is te ontdekken tijdens de Open Atelier Days. Deze vinden plaats in de ateliers van de MAD Incubator: Rue du Vautour 4, 1000 Brussel. De studio’s zijn vrijdag en zaterdag open van 10u tot 18u en gratis toegankelijk voor het publiek.

Lees ook: Second Hand September: Oxfam roept op om een maand geen nieuwe kleding te kopen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Atelier, Mad Brussels, Modeontwerpers.