Kijk binnen in het minimalistische vakantiehuis van de Spaanse Alex Riviere
© Westwing

Kijk binnen in het minimalistische vakantiehuis van de Spaanse Alex Riviere

Door Florianne Thys
Leestijd: 1 min

Alex Riviere, onderneemster, influencer en designer van het kledingmerk Alex Riviere Studio, geeft een inkijk in haar interieur. Samen met haar moeder en architect Vincent Van Duysen toverden ze het landhuis in Llavanares om tot een robuust pareltje met familiegeschiedenis. Wij pieken al enkele exclusieve foto's.

Vanaf 7 juli kan je decoratieve stukken van haar collectie in je eigen interieur integreren. De toon van het interieur voert een minimalistische look, neutrale kleuren en kwalitatieve materialen. Samen met architect Vincent Van Duysen en de schetsen van haar moeder, toont Alex Riviere met trots het eindresultaat. Het landhuis straalt charisma en authenticiteit uitenerzijds door zijn oudheid, anderzijds door de mix van nieuwe en antieke decoratieve stukken.

Westwing

Westwing

/

Uniek karakter

De meubels en decoratieve pronkstukken vertellen ieder op zich een verhaal. De uniciteit zit simpelweg in het aandurven van eeuwenoude meubels een tweede leven te geven. Het lichtbruine boekenrek is een ontwerp van Vincent Van Duysen.

Westwing

Westwing

/

Alex’ favorieten

Alex haar persoonlijke favorieten zijn de wollen ivoren tapijten en de staanlampen. Als je haar vraagt naar haar meest dierbare pronkstuk dan verkiest ze de zestiende eeuwse bank van haar grootmoeder. “Het is een decoratiestuk waar ik al mijn hele leven verliefd op ben. Het roept herinneringen op. Mijn moeder heeft de bank laten restaureren en stofferen, waarna ze deze vervolgens aan mij heeft doorgegeven.”

Westwing

“Je interieur is net zoals fashion een uitbreiding van je persoonlijkheid. Het is een persoonlijk bericht dat je uitstuurt. Een ruimte vertelt iets over jezelf en over je manier van leven”, aldus Alex.

Westwing

Westwing

Decoratiestukken vanaf 7 juli te koop via Westwing.

Lees meer Marie Claire op: Jos Peeters is eigenaar van designwinkel Donum: “Door corona is plots iedereen bezig met interieur”; De 7 interieurstijlen van 2021; Kitsch in huis: more is more is het interieurmotto van de toekomst.

 

 

 

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Alex Riviere, Interieur, Vincent Van Duysen.