Kijk vanavond live mee naar het beroemde theaterstuk ‘Kikkers’ vanuit het Theater van Epidaurus
©

Kijk vanavond live mee naar het beroemde theaterstuk ‘Kikkers’ vanuit het Theater van Epidaurus

Door Florianne Thys
Leestijd: 1 min

Na het grote livestream-succes van het stuk 'Perzen', grijpt het Antieke Theater van Epidaurus dit jaar zijn kans. Hiervoor nodigt het Athens Epidaurus Festival wereldwijd het publiek uit om zich 10 juli om 20.00 uur live te engageren en het meesterwerk 'Kikkers' te bekijken. Je ziet gratis een stukje UNESCO-Werelderfgoed dat bekend staat om een uitstekende akoestiek, symmetrie en schoonheid.

Niet enkel de wereld herstelt zich van COVID-19, ook het theater is zichzelf aan het heruitvinden. Livestreams bleken al eerder een schot in de roos te zijn en dat weerklonk als engeltjes in de oren van het Athens Epidaurus Festival. Vorig jaar werd het stuk Perzen uitgezonden door het Nationaal Theater van Griekenland en maar liefst 100.000 mensen keken mee. Ondertussen is het een nieuw jaar dus een nieuw stuk: Kikkers geschreven door de klassieke blijspeldichter Aristophanes.

/

Kikkers

Het theaterstuk Kikkers dateert uit 405 voor Christus. Het is één van de meest geliefde en tijdloze werken van Aristophanes. Kort samengevat gaat het verhaal over de god Dionysus die afdaalt naar de onderwereld en daar zijn zoektocht start naar de beste tragediedichter. Koste wat het kost wil hij die terugbrengen naar de wereld van de levenden. De Griekse Aristophanes geeft met dit stuk een vernietigende kritiek op de falende politieke principes van zijn tijd. Die tot op de dag van vandaag nog relevant en actueel zijn. De livestream kan je bekijken op 10 juli om 20.00 uur via de website livefromepidaurus.gr en het YouTube-kanaal van Athen Epidaurus Festival.

Lees meer Marie Claire op: Chanel FW21/22 haute couture: impressionistische kunst in beweging; Netflix: de beste nieuwe series, films en documentaires in juli; Interview met ‘Girls on Film’-collectief: “Vrouwen in de filmsector verdienen een duwtje in de rug”

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Griekenland, Kikker, Livestream, Perzen, Theater, Theater van Epidaurus.