Pitch de podcast: she’s cool, she’s joy, She’s All Fat
© Instagram @_sophiack_

Pitch de podcast: she’s cool, she’s joy, She’s All Fat

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Elke week pitchen wij een podcast die volgens ons het beluisteren meer dan waard is. Deze week is het aan de feel good podcast She's All Fat. Body positivity, self love en een relaxte sfeer zijn slechts een van de weinige manieren om deze podcast te omschrijven.

/

What you hear is what you get

Ja je leest het goed, de podcast van deze week heet ‘She’s All Fat’. Sinds 2017 promoot freelance schrijver Sophia Carter-Kahn met haar podcast een gezondheid-voor-elk-maatje-model. Dit bestaat uit het hebben van respect voor en acceptatie van jouw lichaam, diversiteit te omarmen en verschillende gezondheidsidealen herkennen.

De podcast is gericht op alle soorten vrouwen, maar vooral zij met een maatje meer. Of je nu trans, queer, een vrouw van kleur of niet bent, iedereen zal zich aangesproken voelen bij ‘She’s All Fat’. Over de vier (!) seizoenen dat de podcast al loopt, werden er activisten, schrijvers, ontwerpers en queer iconen uitgenodigd om het gesprek over plus size maatjes aan te gaan. Een voor een gasten die pleiten voor een inclusievere maatschappij en dikheid hopen te destagmitiseren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door She’s All Fat (@shesallfatpod) op

/

Deze is voor…

Iedereen die het moeilijk heeft met het accepteren van zichzelf. Of iedereen die nood heeft aan een gesprek met vriendinnen die ze in de offline wereld maar moeilijk kunnen voeren. De relaxte vibe van de podcast geeft namelijk elke luisteraar het gevoel in een kamer te zitten met haar beste vriendinnen. Vele luisteraars vinden zo een ‘gesprekspartner’ die ze in het werkelijke leven missen. Tot slot is de podcast ook voor iedereen die voor een grote verandering in zijn leven staat.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door She’s All Fat (@shesallfatpod) op

/

De moeite waard omdat…

De podcast zich focust op zo’n brede variatie aan onderwerpen, zodat er voor iedereen wel iets te rapen valt. Verwacht je aan herkenbare verhalen over en van dikke vrouwen, maar ook aan op en top vrouwelijke anekdotes. Als magere vriendin leer je begripvol omgaan met situaties die voor een dikkere vriendin onaangenaam kunnen zijn. En ook als dikker persoon leert de podcast hoe je kan omgaan met onder andere gemene reacties of hoe je de feestdagen kan overleven. Wist jij trouwens dat het feliciteren met gewichtsverlies niet voor iedereen leuk is? She’s All Fat helpt jouw begrijpen waarom.

Daarbij is er rond de podcast zulk leuke gemeenschap ontstaan dat je echt het gevoel krijgt ergens bij te horen. De interactie met de luisteraars is groot. En behalve podcast afleveringen kan je online ook ultra leuke visuals downloaden om vervolgens als je GSM achtergrond te installeren. Zo wordt je er elke dag aan herinnerd om bijvoorbeeld jouw rondingen te omarmen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door She’s All Fat (@shesallfatpod) op

/

Ontdek de podcast via…

Je kan de podcast beluisteren via Apple Podcasts, Spotify, Google Play, Stitcher, Pocket Cast, PlayerFM of CastBox.

De podcast-microbe te pakken? Gelukkig bestaan er al heel wat podcasts over heel wat onderwerpen. Zo heb je er die gaan over fashion, beauty of seks. Maar ook voor het tijdens het lopen zijn er heel wat leuke podcasts te vinden. Jij bent dus nog lang niet uitgeluisterd!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Body positivity, Podcast, She's All Fat.