M HKA opent allereerste LGBTQI-tentoonstelling in België
© Philip Huyge

M HKA opent allereerste LGBTQI-tentoonstelling in België

Door de redactie
Leestijd: 1 min

In het M HKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, vindt momenteel de allereerste LGBTQI-expo plaats in ons land. Het instituut geeft zo het startschot van een hele aparte Pride 2020

/

Een Pride zonder parades, glitter, zonder openingsfeest en in een ingetogen sfeer. Dit jaar moest nochtans een feestjaar worden waarin de allereerste Gay Pride Parade van 50 jaar geleden werd gevierd. Door het vermaledijde virus genaamd corona is het de eerste keer dat er geen parade, manifestaties of feesten zijn. De organisatie van Antwerp Pride heeft daarom besloten om kleinere evenementen te programmeren onder de noemer Together we Pride. Rekening houdend met de geldende veiligheidsvoorschriften.

Diversiteit brengt ideeën

In samenwerking met Antwerp Pride organiseert het M HKA de tentoonstelling TOGETHER., gecureerd door kunstenaar Philip Huyghe. Verschillende kunstenaars, waaronder Carla Arocha & Stéphane Schraenen, Kasper Bosmans, Nan Goldin, Cindy Sherman, Philip Huyghe en Stef Van Looveren worden uitgenodigd om in een eigen bubbel samen te werken rond thema’s die de LGBTQI-gemeenschap versterken. Om zo een inclusieve tentoonstelling te bouwen.De uitgenodigde kunstenaars willen met hun visuele taal een wereld vormgeven waarin diversiteit een kwaliteit is die spannende en uitdagende ideeën brengt in de wereld waarin we allemaal leven.
Nog tot 6 september. Meer info: muhka.be

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Art, LGBTQ+, MHKA.