Steun lokaal: 3 nieuwe culinaire hotspots in Antwerpen
© © Peter-Paul de Meijer

Steun lokaal: 3 nieuwe culinaire hotspots in Antwerpen

Door Nathalie Van Laer
Leestijd: 1 min

Goed nieuws voor de foodies onder ons, want Antwerpen is weer enkele nieuwe culinaire hotspots rijker. Voor wie een extra excuus nodig heeft om er uitgebreid te gaan tafelen: je steunt er lokale ondernemers mee. Van een win-winsituatie gesproken!

/

1. MAVEN

culinaire hotspot maven

maven-antwerp.be

Met een vleesrestaurant beginnen terwijl het eten van vlees onder druk staat, je moet het maar durven. En toch is dat net wat beenhouwer Luc De Laet, horecaondernemer Wim Van der Borght en jong talent Jules Koninckx gedaan hebben. “Met vlees eten is niets mis”, vindt het trio. “Maar we eten te vaak en te veel vlees. We moeten dus minder, maar vooral beter vlees eten.” En dat betere vlees vind je bij MAVEN. In de keuken ligt de nadruk op ‘noble meat craft’: de bereiding van ambachtsproducten uit Europese boerderijen, waar de runderen in de vrije natuur grazen en de juiste voeding krijgen. Genieten van lokale, ambachtelijke vleesgerechten doe je hier.

MAVEN, Luikstraat 4, 2000 Antwerpen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MAVEN (@mavenantwerp) op

/

2. Le Pristine

culinaire hotspot le pristine

pers

In het kloppend modehart van Antwerpen heeft Sergio Herman zijn nieuwste paradepaardje geopend. Gezellig tafelen doe je in Le Pristine, de plek waar fashion, food en design elkaar ontmoeten. De gerechten zijn geïnspireerd op de Italiaanse keuken, maar telkens met een knipoog naar zijn Zeeuwse roots. Deze balans tussen het Zeeuwse en het Italiaanse vind je ook terug in het interieur, dat van de hand is van enkele van Hermans favoriete artiesten. Voor fine casual dining ben je bij Le Pristine aan het juiste adres. Enkel zin in een drankje? Dan kan je terecht in de walk-in bar Le Pristine Café.

Le Pristine, Lange Gasthuisstraat 13, 2000 Antwerpen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Le Pristine (@le_pristine_restaurant) op

/

3. BarCelona

culinaire hotspot barcelona

pers

Genieten van de mooie zonsondergangen boven de Schelde kan je nu in de pop-up zomerbar BarCelona. Zomerse salades of aperitiefplanken met Italiaanse, Spaanse en Midden-Oosterse invloeden; de zuiders getinte menukaart vervoert je meteen naar verre zuiderse oorden. Niet te vergeten: het assortiment aan cocktails en wijntjes. “Met BarCelona brengen we het vakantiegevoel naar onze stad”, klinkt het bij marketingverantwoordelijke Lorenz Lievens.

BarCelona, Hangar 26 – Rijnkaai 95, 2000 Antwerpen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BarCelona / Sunsets x Barfood (@barcelona_antwerp) op

Lees meer Marie Claire op: Mission Masala: Indische walhalla keert terug naar Gent, Onze 8 favoriete foodadresjes in Brugge, Fiera: het restaurant dat een citytrip naar Antwerpen waard is

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Food, Hotspots.