Kilti steekt culturele sector hart onder de riem met cultuurpakket
© Pers

Kilti steekt culturele sector hart onder de riem met cultuurpakket

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

De gezondheidscrisis heeft vele sectoren de das omgedaan. De cultuursector is daar zo een van. Meer dan ooit moeten zij creatief omspringen om het hoofd boven water te houden. Dankzij de Kilti-cultuurpakketten kan ook jij je steentje bijdragen en cultuur blijven opsnuiven.

/

Een samenwerking tussen Nederlandstalige en Franstalige kunstenaars

De Brusselse vzw Bah Voyons kwam in 2015 al naar buiten met het concept van het Kilti-pakket, de culturele tegenhanger van de alomgekende groenten- en fruitpakketten van lokale handelaars en telers. Het doel? Bruggen bouwen tussen de cultuurmakers in Brussel enerzijds, en de bevolking, inwoners en handelaars in Brussel anderzijds. Zo krijgen mensen vlotter toegang tot cultuur in de eigen buurt, of krijgen ze meer zin om het cultureel aanbod te ontdekken. Bovenal is het dé gelegenheid om kunstenaars, zangers, dansers, acteurs, schilders en andere tekenaars na maanden van lockdown opnieuw een platform te bieden.

Het Schaarbeeks cultuurpakket is 100% Brussels, met andere woorden perfect tweetalig. Het is een ongeziene editie die is ontstaan met de steun van de gemeente, die het als een perfecte aanvulling ziet op het cultureel beleid. Adelheid Byttebier, schepen van Nederlandstalige Cultuur van Schaarbeek verwoordt het als volgt: “Voor ons is het niet meer dan evident om de lokale actoren te ondersteunen tijdens deze sanitaire crisis. Dit gezamenlijk initiatief met mijn collega, schepen van Franstalige Cultuur Sihame Haddioui, is dan ook de perfecte manier om het cultureel leven in onze gemeente nieuw leven in te blazen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bah Voyons ! asbl (@bahvoyonsasbl)

/

Praktisch

Een Kilti-pakket biedt onder andere toegang tot kunst, cinema, muziek, theater, dans en literatuur. Kortom, de ideale verrassing voor iedere cultuurliefhebber. Je kan het pakket nog bestellen tot en met 19 november op www.kilti.org.

Je kan bij de aankoop van je cultuurpakket kiezen uit twee verschillende formules:

Maxi pakket – 30€ :
1 gezeefdrukte draagtas, 1 cultureel of artistiek werk, 2 tickets voor een culturele uitstap naar keuze uit de culturele catalogus van Schaarbeek, uitnodiging voor de overhandiging van je Kilti-pakket

Mini pakket – 10€ :
1 gezeefdrukte draagtas, 2 tickets voor een culturele uitstap naar keuze uit de culturele catalogus van Schaarbeek

Lees meer Marie Claire op: Brussel: 7 nieuwe (afhaal)adresjes, Dag van de eclair: eet mee en help onderzoek naar kinderkanker en Christophe Vekeman wint de Sabam Literatuurprijs.

Tags: Brussel, Kilti, Vzw Bah Voyons.