Brussel: 7 nieuwe (afhaal)adresjes
© ©Atelier Preface

Brussel: 7 nieuwe (afhaal)adresjes

Door Lisa Aelvoet
Leestijd: 3 min

Brussel is in betere tijden een bruisende stad met een brede waaier aan restaurants en bars, die in het weekend stampvol zitten. Nu eet-en drankgelegenheden hun deuren moeten sluiten, tippen wij de nieuwste afhaal-en leveringsadresjes om het beste wat de hoofdstad te bieden heeft tot aan je eettafel te brengen.

/

Primo

Primo Vleurgat kreeg er voor zijn eerste verjaardag een broertje bij op de Stevinsstraat. Je vindt er net zoals in numero uno verse pasta in meer vormen dan je op twee handen kan tellen, gecombineerd met verrassende ingrediënten. Neem nu de ‘Pimparola’, pasta met tomatensaus, burrata en citroenzesten. Of de ‘S.P.Q.R.’, een ragout van lamsgehakt met artisjok en een crème van Pecorino Romano: een ode aan Rome. Wij kiezen resoluut voor de ‘Carbonera‘, een variant op de klassieke carbonara, maar dan met een twist van knolselderij voor een frisse toets.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PRIMO (@1.primo)

Afhalen kan bij Primo Stevin van maandag tot vrijdag van 12u tot 14u30 en bij Primo Vleurgat van maandag tot vrijdag van 18u30 tot 22u en van zaterdag tot zondag van 12u tot 14u30 en van 18u30 tot 22u. Je laat Primo bij je thuis leveren via Deliveroo. 

/

BAP&DAK

Niet alleen K-pop en Koreaanse beauty producten laten ons hart sneller kloppen, maar ook voor Koreaans comfort food hebben we een speciaal plekje gereserveerd. Sinds augustus kan je voor laatstgenoemde bij BAP&DAK terecht. Proef er typisch Koreaanse gerechten zoals bibimap, rijst met kraakverse groenten, gemarineerd vlees, een eigeel en gochujang; kimbap, de Koreaanse versie van sushi; en japchae, geroerbakte glasnoedels met groenten. Ook de ‘Korean fried chicken’ en kimchi kunnen ons bekoren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BAP&DAK (@bap_and_dak)

Afhalen kan van dinsdag tot zaterdag van 18u tot 22u. Bestellen doe je op voorhand via 02/361.56.59.

 

/

NONA Pasta

NONA veroverde de harten van menig Brusselaar met hun rijkelijke Napolitaanse pizza’s in een hippe, urban setting. Vanaf deze zomer waagt het team achter NONA Pizza zich ook aan pasta met hun nieuwe vestiging in de Sint-Katelijnestraat. Wat kan je verwachten? Verse pasta, gemaakt van biologische durumtarwe, al dente geserveerd met seizoensgebonden groenten. Het restaurant moest al snel de deuren sluiten maar komt nu op de proppen met ‘Cook-at-home’ pastakits. Je bereidt er thuis in nog geen vijf minuten je eigen NONA pastagerechten mee. Je bestelt de kits en een hele resem andere NONA delicatessen, zoals kaas en charcuterie maar ook huisgemaakte tiramisu in één van de pizzeria’s.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NONA (@itsanonalife)

Afhalen kan van maandag tot zondag van 12u tot 14u30 en van 18u tot 21u (of 21u30 op vrijdag en zaterdag).

/

Barge

Barge blies deze zomer één kaarsje uit. Het gastronomische restaurant op de Ieperlaan wordt uitgebaat door Grégoire Gillard, die zijn strepen verdiende als sous-chef bij sterrenrestaurant ‘L’air du temps’ en sommelière Barbara Hoornaert. Met lokale en seizoensproducten tovert de chef ware pareltjes op tafel die je in de vorm van een vijfgangenmenu kan degusteren, vergezeld van de bijbehorende wijn uiteraard.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Barge Brussels (@bargebrussels)

 

Afhalen kan op vrijdag en zaterdag van 17u tot 20u. Je bestelt op voorhand via e-mail op barbara@bargerestaurant.be.

/

Petit Mercado

De gezellige superette op de hoek van de Munthofstraat en de Overwinningsstraat heeft ook een comptoir waar je van ’s ochtends tot ’s avonds terecht kan voor vingerlikkend comfort food. Denk aan de ‘croissandwich’ met Goudse kaas en gekookte ham goud gebakken in de oven; lasagne met witloof, champignons, ricotta en mozzarella; en chocoladetaart met gekarameliseerde pecannoten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Petit Mercado (@lepetitmercadobxl)

Afhalen kan van dinsdag tot zondag van 10u tot 18u. 

/

Myro Woluwe

In het ongerepte oosten van de stad opende zo’n jaar geleden een nieuw healthy adresje. Myro Woluwe is een neo-kantine waar je terecht kan voor lunch, brunch en koffie. In coronatijden biedt Myro Woluwe ’s middags een lunchbox aan, met 6 ingrediënten naar jouw keuze om tijdens je middagpauze van te genieten. Er staat ook een avondformule op het menu met warme gerechten zoals kip en venkel met sinaasappel, lamsballetjes met za’atar en een munt en yoghurtsausje of vegetarische lasagne met ricotta, aubergine en courgette. Op zondag geniet je van de brunchbox met elke week een andere combinatie van sweet & salty gerechten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door M Y R O (@myro_woluwe)

Afhalen kan van maandag tot vrijdag van 11u30 tot 14u30 en van 18u tot 21u en op zondag van 11u tot 13u. Laten leveren kan via UberEats en Deliveroo. 

/

Veg’hip

Aan fastfoodadresjes geen gebrek in de hoofdstad maar fastgood? Veg’hip vult met zijn snelle en verse keuken een gat in de vegetarische markt. Je kiest er tussen drie soorten gerechten: tyama’s (groenteballetjes op basis van witte bonen en kruiden), groentenkaviaar in verschillende smaken en salades als bijgerecht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Veg’hip (@veghip)

Afhalen kan er op dinsdag en woensdag van 11u30 tot 14u30, op donderdag en vrijdag van 11u30 tot 14u30 en van 18u30 tot 20u30 en op zaterdag van 11u30 tot 15u. Baljuwstraat 30. UberEats levert Veg’hip tot aan je voordeur. 

Lees meer: Antwerpen: 7 adresjes die je steun nu goed kunnen gebruiken, 5 recepten die je humeur een boost geven, Marie Claire tipt de lekkerste cocktails om thuis te maken

Marie Claire Stagiaire De artikels van >