Dag van de eclair: eet mee en help onderzoek naar kinderkanker
© gf

Dag van de eclair: eet mee en help onderzoek naar kinderkanker

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Op 21 november lanceert de Belgische organisatie 'Kick Cancer' de eerst editie van de 'Dag van de eclair'. Samen met Pierre Marcolini roepen zij op om zo veel mogelijk eclairs te kopen (en te smullen) om onderzoek naar kinderkanker te ondersteunen.

/

Kick Cancer

Kick Cancer is een Belgische organisatie die vier jaar geleden werd opgericht door een gezin dat zelf meerdere keren geconfronteerd werd met kinderkanker. Zij zagen dat de innoverende behandelingen waar de media over praat enkel voor volwassenen toepasbaar zijn en niet voor kinderen. Vele medicijnen die kinderen krijgen zijn namelijk verouderd en tot hun grote verbazing wordt er maar weinig onderzoek naar kinderkanker gedaan. Of toch minder dan ze dachten. Hier besloten zij met Kick Cancer iets aan te doen.

Hoewel bijna 80% van de kinderen met kanker de ziekte overleeft, lijden vele overlevenden vaak aan bijwerkingen op lange termijn. Meer onderzoek naar nieuwe technieken, behandelingen en medicijnen is daarvoor de enige oplossing. Dit vraagt natuurlijk om de nodig financiering, iets waar Kick Cancer graag aan wil bijdragen. En jij kunt dat nu ook doen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KickCancer (@kickcancerbelgium) op

/

Dag van de Eclair

In samenwerking met de Belgische chocolatier Pierre Marcolini, de peter van de organisatie, lanceert Kick Cancer op 21 november de eerste editie van de Dag van de Eclair. Samen met bakkers over het hele land proberen zij zoveel mogelijk eclairs te verkopen waarvan de winst integraal naar Kick Cancer zal gaan. Dankzij de bakkers hun eclairs, en jouw smulbek, hoopt de Belgische organisatie kinderkanker een koekje van eigen deeg te geven. Letterlijk en figuurlijk.

Waarom eclairs? “Kinderen zijn gek op eclairs. Voor volwassenen is dit vaak hét typische gebakje uit hun kindertijd. Met vrienden en familie genieten van smakelijke patisserie past perfect bij de filosofie van KickCancer: solidariteit en samen mooie momenten beleven, dat geeft mensen kracht en hoop om de strijd tegen kinderkanker aan te gaan”, zegt Delphine Heenen, oprichtster van KickCancer.

Tot nu toe zijn er al 24 patisserieën en bakkerijen die hun signatuur-eclair zullen verkopen ten voordele van KickCancer. Goed voor ruim 4.000 eclairs op de teller! In Brussel nemen o.a. Van Dender, La Fleur du Pain en Matinal deel. Ook in Knokke, Koksijde, Gent, Lasne, … zullen er KickCancer-eclairs te koop zijn. Delhaize zal in 130 winkels een assortiment van 4 mini-eclairs verkopen. Geen enkel excuus dus om niet deel te nemen aan deze verrukkelijke dag.

Al de deelnemende patisserieën vind je op www.kickcancer.org.

Lees meer Marie Claire op: Vrouwenbeweging schakelde een jaar over naar 30-urenwerkweek: “Kwaliteit van leven stijgt”, In New York betalen vrouwen niet langer meer voor de kapper dan mannen en #Kijknietweg van grensoverschrijdend gedrag in de cultuur- en sportsector.

Tags: Dag van de eclair, Goede doelen, Kick cancer, Kinderkanker, Pierre Marcolini.