Hoe jouw geboortelijst mama’s in Afrika kan helpen
© Shutterstock

Hoe jouw geboortelijst mama’s in Afrika kan helpen

Leestijd: 1 min

Nog steeds op zoek naar een originele en hartverwarmende geboortelijst? Wat dacht je van zelf geen cadeautjes ontvangen, maar ervoor zorgen dat vrouwen in Afrika, net zoals jij, in goede en veilige omstandigheden kunnen bevallen? Dankzij Memisa is dat nu mogelijk.

/

Schenk je geboortelijst

In België word je als zwangere persoon nauwkeurig opgevolgd en gebeurt een bevalling in een medisch goedgekeurde omgeving. Jammer genoeg is dit niet overal het geval. Elke dag sterven zo’n 810 vrouwen ter wereld aan de gevolgen van een zwangerschap of bevalling. 99% van deze vrouwen wonen in een ontwikkelingsland. Vaak is de sterfte te wijten aan complicaties die vermeden kunnen worden mits professionele medische begeleiding, de aanwezigheid van medisch materiaal en/of de beschikbaarheid van noodtransport.

Memisa is een Belgische NGO die strijdt voor toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg voor iedereen, maar in dit geval voor Afrikaanse moeders. De organisatie zoekt elke dag naar oplossingen om zoveel mogelijk moeders te redden. Dankzij hun nieuwste project kunnen toekomstige mama’s en papa’s meehelpen door hun geboortelijst te schenken via Memisa.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Memisa Belgium (@memisabelgium) op

/

Hoe doe je dat?

Bij de geboorte van een kindje hoort traditioneel een geboortelijst. Het is dan ook niet goedkoop om een kindje op te voeden. Alle hulp en elke bijdrage is welkom, ook voor Belgische gezinnen. Dat ontkent Memisa niet. Toch zijn steeds meer ouders zich bewust van de impact van hun geboortelijst op het milieu en de wereld. Zij zoeken dan ook naar een alternatieve manier om gezinsuitbreiding te koppelen aan duurzaamheid. Dankzij de solidaire geboortelijst van de Belgische hulporganisatie kan je nu meer doen dan tweedehands winkelen. Ook voor ouders die al enkele kinderen hebben rondlopen, is dit een leuk alternatief.

Hoe gaat dat nu in zijn werk zo’n geboortelijst?

Stap 1: Surf naar www.together.memisa.be.
Stap 2: Maak je lijst aan:
Kies een titel, een foto en leg uit waarom je voor een lijst bij Memisa kiest.
Stap 3: Deel je lijst via verschillende kanalen: Deel je lijst via mail, Whatsapp, sms, Facebook of Instagram en reken op de vrijgevigheid van je vrienden en familie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Memisa Belgium (@memisabelgium) op

Lees meer Marie Claire op: Doe jij mee aan de fotoshoot ‘Mama’s voor het leven’ tegen moedersterfte?, Modellen ondertekenen massaal petitie tegen onrealistische ‘sample size’ en Solidair: deze bedrijven springen innovatief om met het Coronavirus.

Tags: Geboortelijst, Memisa, Ngo.