Doe jij mee aan de fotoshoot ‘Mama’s voor het leven’ tegen moedersterfte?
© Memisa

Doe jij mee aan de fotoshoot ‘Mama’s voor het leven’ tegen moedersterfte?

Door Marine Lemaire
Leestijd: 1 min

De Belgische ngo Memisa organiseert voor de derde keer de fotoshoot 'Mama's voor het leven'. In Afrika sterven nog steeds veel mama’s aan de gevolgen van hun zwangerschap of bevalling en de organisatie wil daar ten strijde tegen trekken door mama's te verenigen. 

/

Dagelijks sterven wereldwijd 810 vrouwen (cijfers UNDP) aan de gevolgen van hun zwangerschap of bevalling. Veel complicaties kunnen vermeden worden mits professionele medische begeleiding. Tijdige opsporing en een goede behandeling betekenen immers een wereld van verschil.

Daarom brengt Memisa ode aan alle mama’s en organiseert ze een fotoshoot om de liefde te vereeuwigen die moeders en kinderen verenigt. Met de opbrengst kan de ngo investeren in haar projecten en de Belgische vrouwen die deelnemen kunnen hiermee solidariteit tonen met hun Afrikaanse zusters.

Memisa

Memisa Belgium

Memisa is een Belgische niet-gouvernementele organisatie die strijdt voor toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg voor iedereen, vooral voor de meest kwetsbare bevolkingsgroepen. In samenwerking met verschillende partners ondersteunt de ngo de bestaande gezondheidsstructuren en maakt zij van de gezondheid van moeders en kinderen haar prioriteit.

Neem deel aan de fotoshoot

De shoots in Brussel en Gent zijn ondertussen uitverkocht. Voor de fotoshoot op 19 september in Luik is momenteel wel nog plaats. Meer info: memisa.be.

 

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Mama, Moederschap.