Collectible Design Fair 2020: word op slag verliefd op hedendaags design
©

Collectible Design Fair 2020: word op slag verliefd op hedendaags design

Door Aline Dricot  & Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Collectible Design Fair 2020, de internationale beurs gewijd aan design van de 21ste eeuw, keert voor een derde editie terug naar Brussel. Een afspraak die je niet mag missen als je van design, innovatie, materialen en vooral… van de schoonheid van design houdt!

Vanderborghtgebouw (Brussel) organiseert de beurs van 5 tot 8 maart 2020. De beurs verlegt grenzen van ontwerp en brengt baanbrekende galerijen, maar ook nieuwe projecten, samen in één ruimte. Samenwerkingen met toonaangevende curatoren van tentoonstellingen en stichtingen tonen de reikwijdte van het project. Collectible Design Fair biedt daarom een uniek platform dat samengestelde projecten van een uitzonderlijk niveau samenbrengt.

<<Lees ook – Cultuur 2020: deze expo’s zijn niet te missen in het voorjaar>>

Voor deze derde editie brengt Collectible meer dan 100 internationale exposanten samen, via verschillende secties. De beurs biedt dus een nieuwe selectie van unieke stukken en beperkte edities op een kruispunt van design, architectuur en kunst.

/

De verschillende Collectible groepen

Er worden verschillende interdisciplinaire workshops  gegeven waardoor ze met hun innovatieve en experimentele aanpak de beurs verrijken. De Blue Mountain School (Londen) ontwerpt bijvoorbeeld een origineel project gekoppeld aan duurzaamheid. Bovendien onthult Zaventem Ateliers nieuwe ontwerpen, geproduceerd door makers van gezamenlijke workshops. Alle sectoren worden op deze manier zichtbaar in de multidisciplinaire wereld van design.

De nieuwe groep Bespoke presenteert recente creaties van hoge kwaliteit. Zo vinden we er ontwerpen van Ben Storms en DIM Atelier.

Vervolgens brengt de Curated Section ontwerpers en ontwerpstudio’s samen die niet worden vertegenwoordigd door een galerij. Deze sectie biedt dus een ruimte voor ontdekking en experiment met innovatieve ideeën.

Ten slotte presenteren de belangrijkste instellingen in België een deel van hun collectie aan een gemeenschappelijke stand. Onder hen vinden we het Design Museum (Gent), het ADAM-Design Museum (Brussel) en natuurlijk de CID van Grand-Hornu. Het Z33- House for Contemporary Art, Design & Architecture (Hasselt), dat voor het eerst deelneemt, presenteert de winnaar van de FORMAT-prijs.

/

Een snel overzicht

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Design is één van die kunsten die alleen in afbeeldingen kan worden begrepen. De finesse, de details, de gebruikte materialen hebben elk hun eigen belang. Of het nu gaat om meubels, decoratie of andere benodigdheden, design biedt oneindige mogelijkheden.

/

Praktische informatie voor de Collectible Design Fair

Waar? Vanderborghtgebouw, 50 rue de l’Ecuyer – 1000 Brussel
Wanneer? Donderdag 5 – 11.00 uur – 21.00 uur, vrijdag 6 – 11.00 uur – 19.00 uur, zaterdag 7 maart – 11.00 uur – 19.00 uur en zondag 8 maart – 11.00 uur – 18.00 uur

Alle bijkomende informatie vindt u hier.

Als je dit een interessant artikel leuk vond, zou je ook kunnen lezen: The View keert terug naar Brussel , Girlpower: Brussel is met Womanly een coworking space rijker of Agenda: wereldtournee Opera For Peace houdt halt in Brussel

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Collectible Design Fair 2020, Design.