Girlpower: Brussel is met Womanly een coworking space rijker
© Womanly

Girlpower: Brussel is met Womanly een coworking space rijker

Door Lauren Moens
Leestijd: 1 min

'Girlpower!', dat is wat Marie Buron en Christophe de Broqueville gedacht moeten hebben toen ze op het idee kwamen om een coworking space voor vrouwen op te richten. Vanuit de ambitie om vrouwen te helpen groeien op  professioneel vlak, zag Womanly eerder dit jaar het levenslicht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Womanly (@womanlybe) op

/

Coworking

De klassieke werkplek is niet meer. Of toch minder. Steeds meer bedrijven beschikken over ‘coworking spaces’, gemeenschappelijke kantoorruimtes met gedeelde uitrustingen en faciliteiten. Coworking zou creativiteit en productiviteit triggeren en de werksfeer verbeteren.

De bekendste gedeelde werkruimte exclusief voor vrouwen is zonder twijfel “The Wing”, met verschillende vestigingen in de VS en ook eentje in Londen. Maar ook in België rijzen er af en toe coworking spaces (voor vrouwen) uit de grond. Zo heb je onder andere Girlsmode in hartje Antwerpen, in Namen kan je terecht bij CoworKaffe en het stijlvolle Chester & Fields is gelegen nabij het Jubelpark in Brussel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Wing (@the.wing) op

Brussel heeft er sinds kort dus een gedeelde werkplek voor ambitieuze vrouwen bij gekregen. Oprichters Marie Buron en Christophe de Broqueville, zelf twee ondernemers, wilden een uniek instrument voor vrouwelijke ondernemers in België opstarten. Eerder dit jaar zetten zij dit idee om in praktijk en opende Womanly voor het eerst haar deuren.

oprichters_womanly

Womanly

/

“Empowered women empower women”

Womanly richt zich op alle vrouwen die baat hebben bij begeleiding van hun carrière. Juniors, seniors, startende ondernemers, vrouwen aan het hoofd van een bekend bedrijf of vrouwen die de stap om hun eigen bedrijf te starten nog niet hebben durven te wagen, ze zijn hier allemaal welkom. Marie en Christophe bieden hen een rustige en gezellige werkomgeving die uitgerust is met alle nodige faciliteiten, voorzieningen en diensten zodat de coworkers hun projecten in optimale omstandigheden kunnen uitwerken.

Aan het interieur werd de nodige aandacht besteed. Het doel was een groene en lichte omgeving te creëren die zowel handig als gezellig is. Daarnaast moest de inrichting van de ruimte ontmoeting stimuleren. Op die manier kunnen coworkers hun ervaringen en vaardigheden met elkaar delen en elkaar motiveren en uit hun comfort zone trekken. Bij Womanly wil men vrouwen de kans bieden om connecties te vormen en een community te creëren. Laat dat nu net zijn waar coworking om draait.

womanly_interieur

Womanly

/

Fun fact: de kolibrie in het logo staat symbool voor de veelzijdigheid van de vrouw. Het is de enige vogel die in alle richting kan vliegen en nooit stopt, deze eigenschappen verwijzen naar de veel talenten van vrouwelijke ondernemers.

womanly_logo

Womanly

Tot eind maart 2020 kan je bij Womanly gratis de sfeer eens gaan opsnuiven (hiervoor moet je je eerst inschrijven per mail). Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op hun website.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Coworken, Coworkingspace, Womanly.