The View keert terug naar Brussel
© Pers

The View keert terug naar Brussel

Door Lauren Moens
Leestijd: 1 min

Donderdagavond trekt een enthousiaste horde fietsers de vijfde editie van Bright Brussels op gang met de Bright Bike Parade. Bright Brussels, Festival of Lights is een vierdaags lichtfestival in onze bruisende hoofdstad Brussel.

Het evenement werd in het leven geroepen om minder bekende of ondergewaardeerde wijken in de kijker te zetten. Reuzenrad The View zal daar dit jaar voor het eerst deel van uitmaken.

/

Bright Brussels

De route die je kan volgen strekt zich uit van de Hallepoort tot het historisch centrum en is ongeveer 6 kilometer lang. Onderweg kom je tal van interactieve lichtinstallaties en andere vormen van animatie tegen die de Brussels straten net dat tikkeltje magischer maken. The View zal op een vraag van heel wat bewoners en handelaars een van de trekpleisters zijn. Klinkt die naam je bekend in de oren? Dat kan goed zijn want het is namelijk niet de eerste keer dat het enorme reuzenrad van maar liefst 55 meter hoog in Brussel staat.  In het najaar heeft The View al eens twee maand op het Poelaertplein gestaan, dat bleek een groot succes en vanaf 13 februari zal het reuzenrad daar dus opnieuw haar plekje innemen.

Het rad maakt deel uit van het lichtfestival maar blijft daarna ook nog een hele tijd staan. Nog tot zondag 3 mei 2020 kan je een ritje maken in The View dat je een prachtig uitzicht bied over onze hoofdstad. Het lichtfestival en bijbehorende route zelf zijn volledig gratis, een ritje in het reuzenrad kost je 8 euro.

/

Zei er iemand Valentijn?

Met de meest romantische dag van het jaar in  aantocht kon het lichtfestival op geen beter moment van start gaan. Vind jij een diner bij kaarslicht of een gezellig filmavondje te alledaags? Kom dan dit jaar iets origineler uit de hoek en neem je date mee naar onze in licht badende hoofdstad en trakteer hem of haar op een romantisch ritje in The View.

/
Praktisch

Wanneer? Van donderdag 13 februari tot en met zondag 3 mei, elke dag van 11u tot 23u.

Waar? Poelaertplein in Brussel

Prijs? volwassenen €8, kinderen €5

Meer info kan je vinden op www.bright.brussels

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bright Brussels, Brussel, Festival of Light, The View.