Weekendtip: het Feest van de Filosofie in Leuven
© Pers

Weekendtip: het Feest van de Filosofie in Leuven

Leestijd: 1 min

Met falen en opstaan, zo luidt het thema van deze editie van het Feest van de Filosofie. Hoe komt het nu dat er zo'n taboe hangt rond falen en de mens zo in de ban is van succes en perfectie? Op zaterdag 6 april kan je in Leuven terecht voor een ruim programma vol lezingen, workshops en films rond het boeiende thema.

De dag van vandaag wordt falen vaak gezien als een tekort. We zien het als een zwakheid of iets eerder negatief, terwijl we het ook net kunnen beschouwen als de weg naar succes of innovatie. “Wat me niet doodt, maakt me sterker”, stelde Nietzche ooit. Vraag jij je ook af waarom we zo negatief staan tegenover falen of wil je weten hoe we ons kunnen verzoenen met ons falen en weer opstaan? Dan ben je bij het Feest van de Filosofie aan het juiste adres!

Wat staat er op de planning?

De dag wordt geopend om 13u30 met een lezing van de Franse filosoof Jacques Rancière. Nadien staan in STUK heel wat workshops, panelgesprekken en lezingen op het programma van onder meer Dirk De Wachter, Yves Petry, Ann Meskens en Barbara Raes. Op het Festival van de Filosofie kan je ook een film en het Cul-de-Sac pianoconcert van Frederik Coene aanschouwen, dat allemaal in hetzelfde thema.

Meer lezen? Agenda: 4 gezellige rommelmarkten die je de komende zomermaanden niet wil missenMOOOV Filmfestival: ontdek kwaliteitsvolle films vanuit de hele wereld.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Festival van de Filosofie, Filosofie, Jacques Rancière, Leuven.