MOOOV filmfestival: ontdek kwaliteitsvolle films vanuit de hele wereld
©

MOOOV filmfestival: ontdek kwaliteitsvolle films vanuit de hele wereld

Door Léonie Van de Vliet
Leestijd: 1 min

Filmliefhebbers, opgelet: het jaarlijkse MOOOV filmfestival is weldra terug! Van 23 april tot 5 mei kan jij samen met MOOOV opnieuw aan je passie voor goede films vanuit de hele wereld voldoen. Net zoals elk jaar zal een doordachte selectie van de meest kwaliteitsvolle films op het grote scherm verschijnen.

Vergeet de bioscoop even en dompel je onder in een reeks vertoningen van kwaliteitsfilms uit al onze vijf continenten. Artistieke en maatschappelijk actuele filmparels staan bij MOOOV centraal. Met het festival wil MOOOV zo films die niet in de bioscoop vertoond worden beschikbaar en bespreekbaar maken voor iedereen in Vlaanderen. Daarom zal het festival plaatsvinden op maar liefst 7 locaties: Beringen, Brugge, Genk, Lier, Roeselare, Sint-Niklaas en Turnhout.

/

Openingsfilm

Openen doet het festival met het komische ‘Tel Aviv on Fire‘, de derde speelfilm van Sameh Zoabi. Het plot? Een charmante 30-jarige Palestijn, Salam, werkt op  de set van de populaire Palestijnse soapserie ‘Tel Aviv on Fire’. Op een gegeven moment komt hij in een situatie terecht waar hij noodgedwongen het verhaal van de soap moet zien te veranderen. Dat deze film het openen van het festival waard is, bewijzen de selecties voor verschillende A-list festivals, zoals o.a. het Filmfestival van Venetië, Toronto International Film Festival en het afgelopen International Film Festival Rotterdam. Kan je niet wachten tot 23 april? Bekijk dan hier al een fragment van de film.

/

Focus op India

Ieder jaar stelt MOOOV een land centraal en dit jaar is deze rol gewijd aan India. Bollywood cinema mogen we echter wel vergeten. MOOOV wil vooral jonge Indische regisseurs in de spotlights plaatsen die films willen maken met een grotere maatschappelijke relevantie.

Ook het campagnebeeld van het festival staat in het teken van India. Ashima Narain, de getalenteerde freelance fotografe en filmmaker uit Mumbai aan wie we het beeld te danken hebben, zal voor het festival ook afzakken naar België. Narain is in de film- en fotografiewereld verre van onbekend. Zo verscheen ze in maart 2017 zelfs in de lijst van TIME met 34 vrouwelijke fotografen die je moét volgen.  Met het campagnebeeld wilde ze een beeld creëren dat ogenschijnlijk deel uitmaakt van iets narratief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Here we gooo! 🛴 #mooovalong #mooovff19 📸@ashimanarain

Een bericht gedeeld door MOOOV (@mooov_films) op

Reeds benieuwd naar welke films en activiteiten er zullen doorgaan tijdens het festival? Nog even wachten geblazen tot 1 april 2019, want dan vindt de officiële bekendmaking plaats!

MOOOV Filmfestival, van 23 april tot 5 mei in Beringen, Brugge, Genk, Lier, Roeselare, Sint-Niklaas en Turnhout. Voor updates en info: www.mooov.be.

Meer lezen? Deze leuke films en series komen in maart op NetflixB.R. Collective opent eerste artistieke hub in BrusselOscars 2019: hoogtepunten en opvallendste looks

Marie Claire Stagiaire De artikels van >