‘The Clit Test’ zoekt uit hoe vrouw(on)vriendelijk seksscènes zijn
© Charlotte Gainsbourg in Nymphomaniac.

‘The Clit Test’ zoekt uit hoe vrouw(on)vriendelijk seksscènes zijn

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Sex sells, ook in films en series. Denk maar aan het succes van 'fifty shades of grey' of 'Sex Education'. Toch zijn vele van deze titels hun seksscènes erg vrouwonvriendelijk. The Clit Test is een website die dit wil veranderen door ons te vertellen hoe vrouw(on)vriendelijk seksscènes werkelijk zijn.

/

Fail of pass

Voor enkelen onder ons is het misschien een droomjob, maar Frances Rayner en Irene Tortojada surfen streamingplatforms suf op zoek naar erotische scènes. Waarom? Als oprichters achter ‘The Clit Test‘ beoordelen zij hoe vrouwvriendelijk die scènes zijn. De twee waren namelijk gefrustreerd over hoe onnatuurlijk de vrouw wordt afgebeeld tijdens seksscènes. Niet alleen in films en series maar ook in boeken en muziekvideos.

Het is niet omdat er series zijn zoals ‘Sex Education’ die ongemakkelijke vrijpartijen durft tonen dat er geen probleem is. Hoewel 4 op de 5 vrouwen niet kan klaarkomen door middel van penetratie is dit nog steeds de grootste focus in vele mainstream media-uitingen. Het mannelijke orgasme staat keer op keer centraal en de vrouw lijkt wel na twee minuten te kunnen klaarkomen. Nou, we weten allemaal dat het in het echt er niet zo aan toe gaat.

In de hoop meer vagina en clitoris in beeld te krijgen, hopen Frances en Irene de vrouw aan te moedigen meer inspraak te eisen in de slaapkamer. De clitoris is namelijk voor velen hét stimulatiepunt die hen doet klaarkomen, dus waarom doen alsof deze niet bestaat?

Hoe kunnen seksscènes dan toch ‘The Clit Test’ slagen? De twee oprichters kijken naar de bewegingen, het orgasme en het aantal keer dat het lichaam in beeld komt. Daarbij is iedere erkenning van de clitoris een gegronde reden om een dikke ‘pass’ (ofwel geslaagd) te krijgen. Iedere scène die geen aandacht schenkt aan clitorisstimulatie zal gegarandeerd een ‘fail’ toegewezen krijgen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Clit Test (@clit.test) op

/

Wie slaagt de test?

Tot onze grote verbazing slaagt ‘Sex Education’ toch niet voor de test. ‘How to get away with murder’, ‘Euphoria’ en ‘Dickinson’ slagen dan weer wel. Benieuwd welke andere films en series de test dubbel en dik doorstaan? Ontdek het op www.theclittest.com.

Lees meer Marie Claire op: Het effect van de pil op je seksleven, Alle winnaars van “de Oscars van de mode” op een rij en Modeweken van start: “De shows zijn exclusiever dan ooit door corona”.