Het effect van de pil op je seksleven
© Unsplash

Het effect van de pil op je seksleven

Leestijd: 1 min

Het gebruik van de pil kan een negatieve invloed hebben op je libido en in het algemeen op je liefdesleven. De pil duwt als het ware een stroom synthetische hormonen in ons lichaam, maar deze stroom verstoort onze eigen hormoonproductie en het evenwicht ervan.

De hormonen die van nature aanwezig zijn in ons lichaam hebben een impact op hoe we de mensen rondom ons waarnemen en hoe we bij hen overkomen. Maar wanneer we hormonen innemen, hebben ze invloed op dit verschijnsel. Op die manier kan de pil een negatieve invloed op ons liefdesleven hebben.

Gebruik je zelf de pil en heb je zopas een zomerliefde gespot? Neem dan de volgende mogelijke bijwerkingen zeker mee in gedachte:

P.S. Benieuwd naar het nummer 1 seksprobleem anno 2019? De smartphone! 

/

1. Tegenpolen trekken elkaar aan.

Dat wil zeggen dat we ons vooral aangetrokken voelen tot mensen die er anders uitzien, anders ruiken, en in het algemeen heel verschillend zijn van ons. Een partner die genetisch niet hetzelfde is geeft minder kans op een miskraam, op een gezondere kroost en neigt ook naar meer bevredigende seks en een gelukkigere relatie. Maar bij gebruik van de pil knoei je met je hormoonbalans en hierdoor verandert je aantrekkingskracht naar een potentiële partner die genetisch meer gelijkend is op jou.

/

2. Feromonen, the love potion

De hormonen die ons aantrekkelijk maken voor een potentiële partner heten feromonen. Ze werken als een soort ‘liefdesdrankje’ wanneer ze worden vrijgegeven en zorgen voor meer aantrekkingskracht. Studies tonen echter aan dat de pil de productie van deze feromonen vermindert en soms zelfs stopt. Dit impliceert op zijn beurt negatieve gevolgen voor je romantische en seksuele leven.

/

3. Daar zit een geurtje aan…

Wanneer je besluit om met de pil te stoppen, verandert ook je geurwaarneming. Het zou dus best kunnen dat je na verloop van tijd je niet meer aangetrokken voelt tot je partner en op zoek gaat naar iemand anders.

/

4. Libidown

De pil onderdrukt je seksuele drang. De geslachtsdrift van een vrouw zou rond de eisprong moeten pieken, maar de pil voorkomt dat dit gebeurt. De pil halveert de testosteronproductie van vrouwen waardoor de goesting voor seks vermindert. De pil kan bovendien ook je humeur beïnvloeden en een slecht humeur werkt niet bevorderend voor je libido. Om in de seksuele stemming te komen, zal je dus af en toe meer moeite moeten doen.

Lees ook: wat is het favoriete standje van vrouwen en andere prangende seksvragen 

/

5. Oh nee, acne

Tot slot lijdt je huid ook onder het gebruik van de pil. Hormonen zijn één van de onderliggende oorzaken van puistjes of acne. Hoe lager je hormoonlevel, hoe kleiner de kans op acne. Hoe hoger, hoe meer! Maar hoe kan je dan je hormoonlevel dan verlagen? Wel, heel simpel, met seks!

Lees ook: acne na congé? Met deze tips beperk je de schade.

Bron: Yun

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Gezondheid, Health, Pil, Seks, Wellbeing.