Bright Brussels 2020 doet de hoofdstad schitteren
©

Bright Brussels 2020 doet de hoofdstad schitteren

Leestijd: 1 min

Van 13 tot 16 februari zijn er in Brussel lichtinstallaties en animaties te bewonderen tijdens Bright Brussels, Festival of Light. Gerenommeerde artiesten uit binnen- en buitenland maakten een twintigtal monumentale werken. Het parcours ziet er dit jaar helemaal anders uit. Voor het eerst is er ook een lichtparade met de fiets om het festival te openen.

Gedurende vier dagen zullen enkele wijken in Brussel meer dan ooit schitteren. Het gaat om de Hallepoort-, de Marollen-, de Zavel- en de Koningswijk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bright Brussels (@brightbrussels) op

Bright Brussels, Festival of Light is de ideale gelegenheid om deze wijken te ontdekken of te herontdekken. Niet minder dan 17 monumentale installaties nemen het hart van de hoofdstad in. En dat al vanaf 13 februari, de vooravond van Sint-Valentijn. Bij de werken zijn er lichtshows, videomapping en interactieve installaties.

Lees ook: Dit zijn onze favoriete Griekse restaurants in Brussel. 

Tijdens het festival worden er heel wat gratis rondleidingen georganiseerd. Professionele gidsen begeleiden de bezoekers met uitleg over de verschillende wijken en over de lichtinstallaties.

/

Lichtparade met de fiets

Nieuw dit jaar is ook de lichtparade met de fiets. Op donderdag 13 februari trekt de parade langs het parcours. De organisatie is een samenwerking met Pro Velo. 200 fietsers vertrekken op het Koningsplein en promoten de zachte mobiliteit. Meer info volgt via social media.

Lees ook: Cycling ladies in Brussel? Maak eens een ritje met Rapha en Kring. 

Bright Brussels is een initiatief van Brussels minister-president Rudi Vervoort en van Brussels minister van mobiliteit en openbare werken Elke Van den Brandt. visit.brussels coördineert het festival.

“Vorig jaar genoten meer dan 200.000 mensen van het prachtig verlichte Brussel. Dit jaar is het parcours van het festival aangepast en zijn er enkele belangrijke knooppunten van ons openbaar vervoer in opgenomen. Dankzij Bright Brussels ontdekken bezoekers ook hoe je je te voet of op andere, actieve manieren kan verplaatsen in de stad. Het festival is dus meer dan een moment van verwondering. Het geeft bezoekers ook de kans andere manieren om zich te verplaatsen, uit te proberen,” zegt Brussels minister van mobiliteit en openbare werken Elke Van den Brandt.

/

Praktische info

Data en uren: 13 > 16/02/2019 19.00 > 23.00

Bereikbaarheid:
Metro: Hallepoort, Central station Tram: Hallepoort
Bus: Hallepoort, Central station

Meer info op: www.bright.brussels

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Bright Brussels.