Een nieuwe wind
De opleiding werd voordien in het technisch middelbaar van KTA Jette gegeven, maar ze ontvingen steeds minder inschrijvingen. Het schoolonderwijs besloot dan ook om Creatie en Mode te verplaatsen naar de kunsthumaniora. Daar krijgen de leerlingen de kans om creatiever te zijn en vaker de dialoog met kunst aan te gaan. “Dit biedt unieke kansen tot samenwerking, wisselwerking met andere kunstvormen, die elders veel beperkter is omdat net die artistieke omgeving en de samenwerkingsmogelijkheden met andere disciplines ontbreken. Het is ons opzet om van de Kunsthumaniora Brussel een volwaardige campus voor podiumkunsten maken,” aldus Serge Algoet, directeur Kunsthumaniora Brussel.
Ontwerpster Ilke Cop als ambassadrice
Ilke Cop, de Belgische ontwerpster die bekend staat om haar eigenzinnige ontwerpen, helpt de nieuwe leerlingen alvast op weg. Ze lanceerde haar eigen label meteen na haar studies en heeft ondertussen al zeven collecties op haar naam staan. Cop kent dus als geen ander het reilen en zeilen van de modewereld. Als ambassadrice van de opleiding kan ze haar ervaring in het vakgebied delen. Via workshops zal ze de scholieren vooral veel bijbrengen op vlak van creatie en inspiratie, maar ook over bedrijfsvoering. Cop hecht belang aan eerlijke en ethische mode met een lokale en gecontroleerde productie.
Voor mij persoonlijk is het geweldig om ambassadeur te zijn van een opleiding die jonge mensen laat kennismaken met zowel de praktische als de theoretische kant van mode. De Belgische mode heeft jonge mensen nodig die de kennis kunnen verderzetten. De samenwerking met Kunsthumaniora Brussel biedt mij ook de kans om veel te leren en op een andere manier te kijken naar het vak. – Ilke Cop
Lees ook: Het nieuwe album van Novastar maakt maandag net iets warmer