Oostende organiseert lichtfestival in een coronaproof jasje
© rv

Oostende organiseert lichtfestival in een coronaproof jasje

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Vanaf deze week keert een oude bekende terug in een coronaproof jasje: The Crystal Ship by Night, een kunstenparcours doorheen Oostende met belichte street art-werken, lichtinstallaties en (neon)projecties.

/

Sinds 2016 nodigt Oostende jaarlijks een aantal kunstenaars en street artists uit in hun stad om installaties en kunstwerken in het straatbeeld te creëren. De nieuwe creaties vervoegen telkens de werken van voorgaande edities. Even leek het of we moesten het dit jaar zonder moesten stellen nadat ‘The Crystal Ship’ deze lente werd afgelast. Tot onze grote vreugde lanceert Oostende nu toch een winters alternatief: The Crystal Ship By Night.

“We tonen met dit programma waar The Crystal Ship al jaren voor staat: toegankelijke kunst in de openbare ruimte, street art. Onze line-up bestaat uit nationale en internationale artiesten, die uitblinken in hun eigen expertise. Werken met licht en projecties is een fantastische aanvulling bovenop de vaste werken. Enkele van deze werken kregen dan ook een extra laag tijdens The Crystal Ship By Night.” – Curator The Crystal Ship By Night; Bjørn Van Poucke

/

Tijdens deze eerste editie van The Crystal Ship By Night zullen bestaande kunstwerken van vorige lente-edities en nieuwe kunstwerken uitgelicht worden. Daarnaast zijn er ook verschillende tijdelijke lichtinstallaties. Het kunstparcours is gratis te bezoeken van 19 december 2020 tot 3 januari 2021, telkens tussen 17.00 en 22.00 uur, met uitzondering van kerst- en oudejaarsavond. In totaal zijn 16 locaties te bezoeken. Bekijk en download het volledige programma gratis via thecrystalship.be.

Lees meer Marie Claire op: 6 fotografen brengen de impact van de pandemie op een grootstad in beeld, Met ‘The Wunderwall’ steun je jonge kunstenaars en de Belgische Voedselbanken en Petcore is de volgende hippe subcultuur (voor honden).

Tags: Event, Oostende.