Petcore is de volgende hippe subcultuur (voor honden)
© Arket

Petcore is de volgende hippe subcultuur (voor honden)

Leestijd: 1 min

Na de rentree van de mom-jeans, de donsjas en de opmars van de New Balance-sneaker enkele jaren geleden, maakt de normcode-trend nu zijn intrede in het dierenrijk: petcore. Van Moncler en Marine Serre tot H&M, tal van modemerken introduceren kleding voor viervoeters in dezelfde stijl als die van hun hippe baasjes. 

/

Begin oktober lanceerde de Zweedse modeketen Arket een collectie donsjassen met gerecycleerde veren. Naast de stukken voor mannen en vrouwen, bracht het merk ook een eerste jasje voor honden uit (zie de foto bovenaan). Binnen de kortste keren was het uitverkocht op de webshop en in de winkels, ondanks de prijs van € 89. Niet meteen een peulschil voor een kledingstuk voor honden.

Ook andere kledingketens zoals H&M, Hunkemöller en JBC verkopen kleding voor honden. Momenteel veel kersttruien, al heeft H&M bijvoorbeeld ook een grijze normcode-donsjas in de collectie zitten. Ook deze is in de meeste maten uitverkocht. De run op hondenmode gaat hard, zo blijkt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Boobie (@boobie_billie)

Luxemerken doen ook aan petcore

Opvallend is dat ook de grote modehuizen zich aan hondenmode wagen. Nog meer zelfs dan de goedkopere ketens in de straat. Niet geheel verwonderlijk als je weet dat de luxe-industrie naar schatting tot 40 procent zal krimpen in 2020 door de coronacrisis. Ze zoeken extra inkomstenbronnen en de verkoop van kleding voor huisdieren is de voorbije maanden flink gestegen. Uit een rapport van eBay blijkt dat er in 2020 45% meer gezocht werd naar kleding voor viervoeters.

Met als resultaat dat labels als Versace, Moncler, Thom Browne, Marine Serre, Ashley Williams en meer nu allemaal huisdiercollecties in hun assortiment hebben. Ook Dsquared2 kondigde recent aan dat het een couturecollectie uitbrengt voor honden, inclusief houthakkershemden, lederen riemen en bandena’s.

“Steeds meer klanten willen hun eigen individuele stijl matchen met de kleding van hun hond”, vertelt Brigitte Chartrand, hoofd-inkoopster bij Ssense aan Women’s Wear Daily. “Dat komt volgens mij grotendeels doordat de lockdown baasjes dichter dan ooit bij hun huisdieren bracht, aangezien we meer van thuis werken.”

Petcore: de Moncler collectie voor Honden

Moncler

Millennials

Volgens Emily Anatola, trendvoorspeller, hebben we het succes van de al dan niet dure hondenkleren te danken aan millennials. “Het is een generatie die steeds later kinderen krijgt of zelfs helemaal niet, daarom hebben ze meer aandacht voor hun huisdieren. Ze behandelen hun honden en katten vaak alsof ze hun kinderen zijn en ze hebben daar ook heel wat geld voor over.”

Shop hieronder een selectie aan de fijnste hondenmode:

Lees ook: Twisted candles: zo maak je zelf de populaire gedraaide kaarsen. De mooiste slaapkamers: 25 x (Instagram)inspiratie. Op deze outfits van prinses Diana zijn de outfits in The Crown gebaseerd.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Honden, Mode.