Met ‘The Wunderwall’ steun je jonge kunstenaars en de Belgische Voedselbanken
© Sacha Eckes

Met ‘The Wunderwall’ steun je jonge kunstenaars en de Belgische Voedselbanken

Leestijd: 1 min

De Antwerpse gallerijen PLUS-ONE Gallery en Gallery Sofie Van De Velde organiseren met 'The Wunderwall' een nieuwe editie van #art_feeds. Een initiatief om jonge kunstenaars in beweging te houden in deze uitdagende tijden. Alsook om Belgische voedselbanken te steunen die met een flink tekort aan basisproducten kampen. 

/

PLUS-ONE Gallery en Gallery Sofie Van de Velde delen niet alleen een pand, maar ook een filosofie: ze willen de kunstwereld transparanter maken door de drempel te verlagen. Tijdens tentoonstellingen is de verbindende muur tussen beide gallerijen gereserveerd voor kunstenaars die (nog) niet door een galerie worden vertegenwoordigd. De muur kreeg de naam ‘The Wunderwall’ mee. Op deze manier willen galeristen Jason Poirier dit Caulier en Sofie Van de Velde jonge kunstenaars helpen door hun werk aan een groot commercieel publiek te tonen.

Die filosofie trekken ze nu voor de tweede keer door in #art_feeds. Ze stellen de kunstwerken aan ‘The Wunderwall’ te koop, en doneren 20 procent van de opbrengst aan de Voedselbanken. Die kampen al een tijdje met een groot tekort aan basisproducten. Bij de eerste editie in maart 2020 verkochten ze meer dan 150 kunstwerken. Wat neerkomt op 40.000 euro of 20.000 maaltijden.

Deel van het 'The Wunderwall'-project

Elise Debrock

‘The Wunderwall’ zowel digitaal als fysiek

Nieuw deze editie is dat je tot begin januari zowel digitaal als fysiek de deelnemende kunstenaars en werken kan ontdekken. Ook het aankopen kan online via thewunderwall.com en ter plekke. Naar aanleiding van de tweede editie van #art_feeds zijn ook speciaal ontworpen totebags voorzien die ideaal zijn om de kunstwerken te vervoeren.

In de komende weken kondigen Van de Velde en Poirier dit Caulier steeds nieuwe kunstenaars aan via de Instagrampagina van het project. De voorlopig deelnemende artiesten zijn onder meer:  Joost Vandebrug, Elena Minyeyevtseva, Joris Van de Moortel, Natasja Mabesoone, Elise Debrock, etc.

Deel van het 'The Wunderwall'-project

Elena Minyeyevtseva

Locatie:

Nieuw Zuid
Léon Stynenstraat 21
2000 Antwerp
Belgium

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Art, Gallery.