Laat zaterdag 13 maart je stem horen voor de holebicommunity en ‘Stand up for LGBTI+ lives’
© Getty Images

Laat zaterdag 13 maart je stem horen voor de holebicommunity en ‘Stand up for LGBTI+ lives’

Door Florianne Thys
Leestijd: 1 min

Afgelopen week stond België stil na de moord op David Polfliet, een homoseksuele man uit Beveren. Homohaat, discriminatie en fysiek geweld zijn ontoelaatbaar en hebben onze stem nodig. Zaterdag 13 maart organiseren Casa Rosa, het Roze Huis Antwerpen, Unique en het Regenbooghuis Limburg de actie 'Stand up for LGBTI+ lives' als solidariteitsbetoon voor David en iedere persoon die gediscrimineerd wordt op basis van zijn geaardheid.

Homoseksueel, lesbisch, biseksueel, transseksueel en interseksueel, daar staat de LGBTI+ community voor. Over de hele wereld zijn zij nog dagelijks slachtoffer van discriminatie, gevangenschap of marteling. Ook de 41-jarige David Polfliet werd hiervan vorige week vrijdag het dodelijke slachtoffer. Zijn mensenrechten werden zo diep als mogelijk geschonden wat het vertrouwen in de samenleving en je medemens volledig met de grond gelijk maakt.

Met ‘Stand up for LGBTI+ lives’ kan je letterlijk mee opstaan voor iedereen die zich betrokken of onveilig voelt en ga je in tegen het onderdrukte gevoel waar veel LGBTI+ personen dagelijks met opstaan. Samen maken we een vuist tegen alle vormen van onverdraagzaamheid en geweld want het is meer dan ooit nodig.

Unsplash

/

‘Stand up for LGBTI+ lives’

Wat kan je doen? Kom op zaterdag met maximum 10 personen samen in je woonkamer of in de tuin en hang je regenboogvlag uit. Om 14 uur staat er een Zoommeeting op de planning die iedere stad met elkaar laat connecteren, en waar je met de hele groep aan kan deelnemen via deze link. Ook op de Grote Markt in Beveren vind er een grote actie plaats waar je aan kan deelnemen mits inschrijving. Wees er snel bij want wegens corona zijn er maar 100 plaatsjes vrij. Er zullen zowel speeches als muzikale optredens gegeven worden die je natuurlijk ook via de Zoommeeting kan meepikken.

Unsplash

Maak een vuist tegen discriminatie

Op momenten als deze weerklinkt ‘samen zijn’ als extra belangrijk in de oren. Samen met alle deelnemende personen streef je voor gelijkheid en verdraagzaamheid en dat doorheen heel België. Je staat er niet alleen voor! Casa Rosa, het Roze Huis Antwerpen, Unique en Regenbooghuis Limburg willen dat dan ook benadrukken met deze actie. Zij ontvangen je met open armen, wie je ook bent, waar je ook bent. Laat je zaterdag 13 maart horen en deel je verdriet en steun met de buitenwereld. Op Facebook kan je deelnemen aan de actie en ook daar zal de verdere planning gecommuniceerd worden. Spread the love en be kind!

Lees meer Marie Claire op: Internationale Dag tegen Homo- en transfobie: waarom is de strijd nog steeds nodig?; Foto van Jacquemus opent debat over homofobie #MeTooGay; Zalando steunt onderdrukte holebi’s en transgenders in Polen.

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Homohaat, LGBTI+, Stand up for LGBTI+.