6 fotografen brengen de impact van de pandemie op een grootstad in beeld
© Loes Van Duijvendijk

6 fotografen brengen de impact van de pandemie op een grootstad in beeld

Leestijd: 1 min

Speeltuinen afgezet met tape als een gruwelijk plaats delict, lege trams die over de rails rijden en mannen en vrouwen in veiligheidspakken die door de uitgestorven straten marcheren. In het boek 'Stil Leven' brengen zes Rotterdamse fotografen de stad tijdens de coronacrisis in beeld. De foto's katapulteren je zo terug naar het hoogtepunt van de pandemie.

/

Geïnspireerd op het fotoboek De Ramp uit 1953 vroeg Stichting Droom en Daad, onder leiding van Wim Pijbes, aan zes talentvolle, jonge Rotterdamse fotografen om hun stad tijdens de COVID-19-pandemie vast te leggen.

Khalid Amakran, Loes van Duijvendijk, Willem de Kam, Geisje van der Linden, Marwan Magroun en Naomi Modde maakten ieder een fotoserie die de ongekende impact van het coronavirus op de stad laat zien. De landelijke maatregelen met betrekking tot COVID-19 hebben grote gevolgen voor het dagelijkse leven. De zes fotografen richten zich op het in beeld brengen daarvan.

Loes Van Duijvendijk

“Er stapte niemand in. De bestuurder liet de bel klinken voor vertrek. De lege tram gleed over de rails voor een ronde door de stilgevallen stad.”

Expo in Kunsthal Rotterdam

Deze fotoseries zullen ook worden gepresenteerd in de gelijknamige tentoonstelling in Kunsthal Rotterdam van 10 december 2020 tot 28 februari 2021. Bekijk hieronder alvast een preview van enkele beelden:

Naomi Modde

Marwan Magroun

Willem de Kam

Marwan Magroun

Willem de Kam

Marwan Magroun

Willem de Kam

Loes van Duijvendijk

Loes van Duijvendijk

‘Stil Leven / Still Life – Rotterdam’ is uitgegeven bij Hannibal Books en kun je op de webshop kopen voor € 39,50.

Lees meer Marie Claire op: Met ‘The Wunderwall’ steun je jonge kunstenaars en de Belgische voedselbanken. ‘Euphoria’ verrast fans met tussentijdse afleveringen en hier kan jij ze kijken. Kerst 2020: dit staat op de verlanglijst van de Marie Claire redactie

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Corona, Fotografie.