Maak kennis met Victoria’s Secret’s eerste transgendermodel: Valentina Sampaio
© Getty Images

Maak kennis met Victoria’s Secret’s eerste transgendermodel: Valentina Sampaio

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Vorige week lieten we al weten dat het geen goed jaar geweest is voor Victoria's Secret. Met aanhoudende kritiek op het gebrek aan diversiteit tussen modellen. Maar eh, komt de jaarlijkse spectaculaire show nu écht in het gevaar te staan? Of probeert men een stunt te doen door Valentina Sampaio op te roepen als eerste transgender model?

Victoria’s Secret heeft haar eerste transgender-model. Het Braziliaanse model Valentina Sampaio toonde een kijkje achter de schermen op Instagram.

/

Open-minded of écht in moeilijkheden?

Ed Razek, de belangrijkste business man achter Victoria’s Secret, kwam vorig jaar nog onder vuur te liggen nadat hij zei nooit transgender modellen te zullen inhuren voor de jaarlijkse spectaculaire Victoria’s Secret-show.

Shouldn’t you have transsexuals in the show? No. No, I don’t think we should. Well, why not? Because the show is a fantasy – Ed Razek

Van waar komt plots deze grote ommekeer? Willen ze echt hun imago als merk veranderen of vallen de verkoopcijfers zo hard tegen dat ze moeten experimenteren én niet anders kunnen? Dit zijn vragen waar we kritisch over moeten zijn …

Om dit even achterwege te laten, willen we ons even toespitsen op Valentina Sampaio. Wie is het meisje dat Razek heeft kunnen overtuigen om het eerste transgender model te mogen zijn voor het merk?

/

Valentina Sampaio

Valentina werd geboren in Fortaleza, Brazilië, en is dochter van een lerares en een visser. Zij begon haar overgang rond zijn 8e levensjaar met de steun van een psycholoog. Op 15-jarige leeftijd begon ze als model en vanaf dat moment ging het alleen maar bergopwaarts. Ze werd één van de meest representatieve iconen van de LGBTQ + -wereld. Na haar jeugd en adolescentie in het gezellige Fortaleza verhuisde ze naar São Paulo om de studie architectuur aan te vatten.


In 2017 verscheen Valentina op de cover van Vogue. Bij deze gelegenheid had de regisseur, Emmanuelle Alt, die zich bewust was van Valentina’s lange weg naar acceptatie, een redactioneel stuk gewijd aan haar.

Gaat het de goede weg op voor de LGBTQ+ gemeenschap? We zijn er nog niet, maar alle kleine beetjes helpen!

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook: geen Victoria’s Secret show dit jaar? 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: LGBTQ+, Transgender, Valentina Sampaio, Victoria's Secret.