Brusselse popsensatie Lous and The Yakuza brengt online documentairereeks uit
© LAURA MARIE CIEPLIK

Brusselse popsensatie Lous and The Yakuza brengt online documentairereeks uit

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Ze is slechts 23 jaar maar Marie-Pierra Kakoma, beter bekend onder haar artiestennaam Lous and The Yakuza, verovert nu al de wereld met haar muziek. Zelf woont ze gewoon in Brussel waaruit ze sinds kort een online documentairereeks deelt met al haar fans.

/

Vijf jaar geleden woonde Lousita Cash nog op de straten van onze hoofdstad. Na de release van haar eerste single Dilemme in september vorig jaar werd haar wereld op zijn kop gedraaid. Al snel veroverde ze de harten van de Fransen en Belgen en begon ze steeds meer muziek uit te brengen. Eindresultaat, een debuutalbum dat ze onlangs mocht voorstellen op ‘The Tonight Show with Jimmy Fallon’, een samenwerking met het Franse modehuis Louis Vuitton en een impressionante groep fans waaronder Madonna’s kinderen.

Het laatste werk van Lous and the Yakuza is nu te volgen op YouTube in de vorm van een online documentairereeks. Hierin vertelt ze onder andere over de emotionele tegenstrijd waarover ze zingt in het gevoelige nummer Solo. Haar atypische muziek zorgt ervoor dat Lous and the Yakuza opvalt en dat werkt. Wanneer je denkt aan internationale popsensaties uit Brussel blijft het lijstje niet langer beperkt tot Stromae en Angèle. Lous and the Yakuza is de nieuwe vast waarde. Geen wonder dat Lous the one to watch is in de Europese muziekscene volgens vele media.

Lees meer Marie Claire op: De Belgische Lous and the Yakuza heeft haar eerste album uit: “Ik beleef mijn blijheid liever dan erover te zingen”, Lous and The Yakuza: “In mijn hoofd is alles kleurig” en Brusselse fotografe klaagt bijwerkingen van de pil aan met fotoreeks.

Tags: Belgische muziek, Lous and the yakuza, R&B.