Laundry Day ontwerpt eigen koffieblend
© Pers, Rahvice

Laundry Day ontwerpt eigen koffieblend

Leestijd: 1 min

Vorig jaar onderging Laundry Day een total make over, en dat was al een groot succes. Dit jaar brengt het festival in samenwerking met dj en barista Joke De Coninck een koffiestand met een eigen Laundry Day- koffieblend.

Laundry Day blend

Joke De Coninck, eigenares van Antwerpse koffiebar Black & Yellow, ontwierp samen met Rombouts een eigen koffieblend voor het festival. Het moest een toegankelijke blend zijn die bij iedereen in de smaak zou vallen, dus opteerden ze voor een mix van 70% Burundi Buyenzi, washed Bourbon die zorgt voor een rijke body, en 30% semi-washed Braziliaanse Cattuai. In deze lekkere, volle koffie kan je toetsen van karamel, frisse citrus en verse tabak terugvinden. Ben jij verzot op koffie, en sta jij open voor nieuwe ervaringen? Probeer dan zeker Jokes limonade met koffiesmaak!

laundry day

Pers, Rahvice

Koffiehype

Laundry Day wou inspelen op de opkomende hype van koffiefestivals en koffie een speciale plaats geven tijdens het festival. Bij LD kenden ze de koffiebar Black & Yellow al, en Joke draaide bij hen een paar keer als dj, dus een samenwerking met haar was vrij vanzelfsprekend. Black & Yellow is een coole en stoere hotspot, en wil het strakke, brave imago van een koffiebar verwerpen. Je kan er aan je koffie slurpen met hiphop beats op de achtergrond. De bar is al zeer populair in Antwerpen, maar Joke wil haar concept verder uitbreiden naar evenementen en andere festivals.

 

laundry day

Pers, Rahvice

 

Lees ook: De perfecte koffie? Die laat je vanaf nu gewoon zelf branden

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Joke De Coninck, Koffie, Koffiebar, Laundry Day.