De perfecte koffie? Die laat je vanaf nu gewoon zelf branden
© Unsplash - rawpixel

De perfecte koffie? Die laat je vanaf nu gewoon zelf branden

Leestijd: 1 min

Ja, je leest het goed, en nee, je hoeft het niet in dosissen van hele containers vol bonen te doen. Dankzij het nieuwe JACQ gamma van Jacqmotte laat je vanaf nu gewoon je lievelingskoffie branden naar jouw wensen. De koffieboon en brandgraad geef je online in, de koffie wordt, vermalen of niet, direct daarna in een mooi, hersluitbaar zakje bij jou thuis geleverd. Simpeler kan het bijna niet.

“In de beginjaren van Jacqmotte werd de versgebrande koffie uit ons winkeltje in de Brusselse Marollen met paard en kar rondgedeeld. Niet veel later volgde de koffierondes met de traditionele Jacqmotte bestelwagens. Nog later, in de Brusselse Hoogstraat, kon je ook zelf je versgebrande koffie afhalen aan de imposante Jacqmotte toog. Met onze nieuwe webshop keren we dus terug naar het verleden, maar dan in een modern jasje.” Aan het woord is Marie Ferauche, Brand Manager bij Jacqmotte en zeer trots dat de Belgische koffiebranderij met zijn nieuwe webshop versgebrande koffie op maat van iedereen mogelijk maakt.

Hoe het werkt

Het concept is simpel: je surft naar www.jacqmotte.be, je kiest je koffie en je kiest je brandingsgraad.  Vervolgens gaat de meester-koffiebrander van JACQ aan het werk. Om de smaak van de koffie zoveel mogelijk te bewaren, worden de bonen effectief pas gebrand van zodra jij je bestelling plaatst. Nadien wordt de koffie direct verpakt en vertrekt hij in een mooi, hersluitbaar zakje van 340 gram jouw kant op.

Qua soorten kan je momenteel kiezen uit bonen van Guatemala (fruitige, licht gekarameliseerde accenten), Costa Rica (toets van citrusvruchten, bloemige accenten en een vleugje chocolade), Colombia (toetsen van rode vruchten en cacao) en de JACQ Iconic Blend, wat vermoedelijk neerkomt op een uitgekiende mix van de drie voorgaande.

“De selectie is afhankelijk van het seizoen”, aldus Ferauche. “Enkel de beste bonen die op dat moment beschikbaar zijn, komen in aanmerking, wat maakt dat de koffieselectie in de loop der maanden aangepast kan worden om te allen tijden de meest uitzonderlijke koffie te kunnen aanbieden. Dankzij het ambachtelijke karakter van JACQ slagen we erin om flexibel te blijven en kwaliteit te garanderen.”

JACQ op maat gebrande koffie, te bestellen via www.jacqmotte.be, €9,75 voor 340 gram JACQ Costa Rica, Guatemala en Colombia, € 8,75 voor de Iconic Blend.

Hou je van koffie? Lees dan zeker ook Gestrand in Stockholm en nood aan een koffiepauze? Dit zijn de leukste ‘Fika’ adresjes.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Food, Gezond, Koffie.