Netflix: de beste nieuwe series, films en documentaires in juli
© Netflix

Netflix: de beste nieuwe series, films en documentaires in juli

Door Malvin Sevrin  & Timon Van Mechelen
Leestijd: 2 min

Geen idee wat te kijken op Netflix? Marie Claire selecteert elke maand een aantal van de beste nieuwe series en films die je echt wil zien. Dit zijn onze favorieten voor de maand juli. Veel plezier!

Fences – film – 1 juli

Deze film met Viola Davis en Denzel Washington in de hoofdrollen, verscheen voor het eerst in de cinemazalen in 2017 en maakt nu zijn debuut op Netflix. Het gaat over een ooit veelbelovende honkbalspeler die geen kans kreeg op het hoogste niveau vanwege zijn huidskleur, en die nu zijn leven leert te accepteren in het Pittsburgh van de jaren 50. Zijn mislukte droom blijft hem parten spelen, en daar draagt zijn familie de gevolgen van. Davis won voor haar rol in de film zowel op de Academy Awards als op de Golden Globes de prijs voor Beste vrouwelijke bijrol.

/

Young Royals – serie – 1 juli

Young Royals draait om de jonge Zweedse prins Wilhelm (Edvin Ryding). Hij is nieuw op de prestigieuze kostschool Hillerska, waar hij de kans krijgt om te ontdekken wat hij echt belangrijk vindt en wil in het leven. Hij droomt van een toekomst waarin hij in volledige vrijheid van de liefde kan genieten, maar dat is gezien zijn positie niet altijd makkelijk. Dat hij verliefd wordt op een jongen, maakt het helemaal lastig. Fans van andere ’tienerdrama’s’ zoals Elite zullen smullen van de serie.

Lees ook: Onze Netflix-tips voor de maand juni.

/

We The People – kortfilms – 4 juli

We The People is het nieuwe project van Michelle en Barack Obama. De tien korte geanimeerde muziekvideo’s moeten (jonge) mensen leren over hoe een land werkt en wat hun rol daarin kan zijn. Zo komen onder andere zaken als belastingen, verkiezingen, wetten en protest aan bod komen. De Obama’s werkten ervoor samen met verschillende bekende namen als H.E.R., Janelle Monáe, Brandi Carlile, Lin-Manuel Miranda, Adam Lambert, Andra Day en Amanda Gorman.

/

Atypical – serie (seizoen 4) – 9 juli

In het vierde en laatste seizoen van Atypical krijgt de autistische Sam (Keir Gilchrist) het knap lastig nu hij op het punt staat het ouderlijk nest te verlaten. Ook op school stuit hij tegen problemen aan, niet wetende wat hij na zijn afstuderen moet doen met zijn leven. Ook de rest van de Gardner-familie komt voor belangrijke keuzes te staan.

https://youtu.be/nsSJ-T-eyGs

/

Heist – documentaire – 14 juli

De Netflix original true-crime documentaire Heist belicht drie van de grootste en recente overvallen die plaatsvonden in de Amerikaanse geschiedenis. Het gaat over een overval waarbij een 21-jarige vrouw in een casino in Las Vegas een miljoen aan cashgeld buitmaakt, een overval op de luchthaven van Miami en een incident waarbij een man duizenden dollars aan luxe bourbon in Kentucky steelt. Het zijn gewone mensen die (bijna) wegkomen met buitengewone overvallen.

Lees ook: 5 nieuwe series op Netflix om de Japanse anime-wereld te ontdekken.

https://youtu.be/52TdOMqqeyk

/

Chernobyl – serie – 23 juli

Voor wie deze baanbrekende serie nog niet zag (shame on you): Chernobyl is deze maand eindelijk te zien op Netflix! De politiek geladen serie over de ontplofte kernreactor in Oekraïne is hartverscheurend, shockerend, leerrijk en gewoonweg steengoed. Om op een regenachtige dag in één ruk uit te zien.

/

Sky Rojo – serie (seizoen 2) – 23 juli

In het tweede seizoen van Sky Rojo zijn de voormalige prostituees Coral, Wendy en Gino nog steeds op de vlucht voor hun pooiers. De ontsnapping wordt steeds moeilijker, maar ze geven niet op en ze vormen nu meer dan ooit een eenheid. Bereid je voor op een sexy actieserie in de stijl van La Casa de Papel, waar vrouwen hun eigen heft in handen nemen.

/

Outer Banks – serie (seizoen 2) – 30 juli

Last but not least verschijnt eind deze maand het tweede seizoen van Outer Banks op Netflix. Na hun dramatische bijna-doodervaring, zijn John B (Chase Stokes) en Sarah (Madelyn Cline) op de vlucht in de Bahama’s. Als ze terug op het spoor van goud zijn, komen ze echter snel nieuwe vijanden tegen. Ook de vete tussen de Pogues en de Kooks in Outer Banks, North-Carolina, zet zich voort. Zal de onthulling van een geheim de groep herenigen voor een nieuwe missie?

Lees ook: Netflix lanceert eindelijk de langverwachte trailer van Woman in the Window.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Netflix, Netflix juli.