Dit is wat er, dankzij jou, verandert aan Instagram
© Pixabay

Dit is wat er, dankzij jou, verandert aan Instagram

Door Emilie Gharbi & Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Goed nieuws voor de Instagram lovers: de app heeft besloten om (eindelijk!) naar zijn gebruikers te luisteren en de chronologische volgorde terug aan te passen. Ze doen hiermee geen stap terug, maar het is eerder een correctie van het algoritme waar de laatste maanden veel over gepraat (lees: geklaagd) werd.

De laatste maanden waren er veel klachten over de algoritmische stroom van publicaties. Veel gebruikers van het sociale platform ergerden zich aan de volgorde waarin foto’s in hun feed verschenen. Een volgorde die wanorde, dalend engagement en vooral dalende interacties met zich meebracht. Instagram heeft daarom besloten, na de zoveelste klacht, om terug te veranderen om zo de gebruikers tevreden te houden.

Correctie en toevoeging van nieuwe functies

Instagram gaat er, in hun nieuwe update, voor zorgen dat nieuwe posts terug bovenaan komen te staan. Het is niet dat Instagram terugkeert naar hoe het eerst was. Ze kiezen voor een nieuw systeem dat chronologisch wordt maar ook niet helemaal. Gebruikers zullen recentere berichten terug als eerste zien verschijnen, maar het bedrijf kijkt niet enkel naar de meest recente inhoud. Ook ‘oude’ inhoud, maar als relevant beoordeeld, zal voorgesteld worden.

Het bedrijf kondigde ook de creatie van de knop ‘nieuwe berichten’ aan. Hiermee wordt je overzicht alleen geladen als je dat wil. Zo controleer jij je tijdlijn volledig. En als je bij het scrollen doorklikt op een post van iemand moet je, als je teruggaat naar de tijdlijn, niet meer helemaal bovenaan opnieuw beginnen. Klik je niet op ‘nieuwe berichten’, dan kan je gewoon verdergaan waar je gebleven was. Wanneer deze wijzigingen precies worden ingevoerd, is nog niet helemaal duidelijk, maar het zal in ieder geval voor binnenkort zijn.

Vind je dit interessant? Lees dan ook ‘Bathleisure, de nieuwste modieuze Instagramhype‘ of ‘Fashion Week: 7 streetstylefotografen om te volgen op Instagram‘.

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Algoritme, Feed, Instagram.