Fashion Week: 7 streetstylefotografen om te volgen op Instagram
© Instagram @styledumonde @wheresmydriver

Fashion Week: 7 streetstylefotografen om te volgen op Instagram

Door Camille Hanot & Tine Stoop
Leestijd: 2 min

Elke Fashion Week marathon is er veel moois te zien op de catwalk. Maar wat daarnaast te zien is, is zeker ook de moeite waard. Om al de inspirerende streetstyle looks niet te hoeven missen, maakten wij een selectie van de leukste streetstylefotografen om te volgen op Instagram.

Vier keer per jaar, gedurende een maand, komen influencers, modellen, bloggers, stylisten en journalisten samen om de trends te ontdekken die enkele seizoenen later onze garderobes zullen veroveren. New York, Londen en Milaan zijn al achter de rug en dat wil zeggen dat het nu tijd is voor de modeweek der modeweken, Parijs.

Als de trends voor het volgende seizoen nog een te ver-van-mijn-bed-show voor je zijn, dan kan je natuurlijk ook veel inspiratie opdoen bij de fashionista’s. En dat is waar de streetstylefotografen een belangrijke rol spelen.

Met de opkomst van de sociale media in de jaren 2000 werd de streetstylefotografie een booming business. Gewapend met camera reizen ze de modesteden af op zoek naar de mooiste lookste om te vereeuwigen op beeld. Dit zijn onze zeven favoriete streetstylefotografen om te volgen op Instagram.

1. Adam Kats Sinding

Deze fotojournalist heeft een aparte kijk op de wereld van de mode en dat benadrukt hij ook op zijn Instagramaccount: “This is NOT a FUCKING “Street Style Blog”!”

/

2. Scott Shuman

Als je nog nooit werk van Scott Shuman, a.k.a. The Sartorialist, bent tegengekomen, dan leef je waarschijnlijk op een andere planeet. Shuman wordt namelijk gezien als de uitvinder van de streetstylefotografie.

Everyday feels like this in Paris right now. Paris 2012

Een bericht gedeeld door Scott Schuman (@thesartorialist) op

/

3. Melodie Jeng

Melodie Jeng is een fotografe gebaseerd in New York die zich zowel verdiepte in de streetstyle- als in de backstagefotografie.

MFW FW18 Street Style

Een bericht gedeeld door Melodie Jeng (@melodiejeng) op

/

4. Phil Oh

Zijn handelsmerk? Streetstylefotografie met een flinke dosis humor. Op Instagram kennen we hem onder het pseudoniem @mrstreetpeeper.

🚨🚨🚨 Hot Trend Alert: Workwear 🚨🚨🚨

Een bericht gedeeld door Phil Oh (@mrstreetpeeper) op

/

5. Tommy Ton

Nog één van de pioniers van de streetstylefotografie. Tegenwoordig werkt hij bij Vogue, maar zijn Instagramaccount blijft een mooi album met unieke looks.

Highlights of 2017 #bestof2017

Een bericht gedeeld door Tommy Ton (@tommyton) op

/

6. Acielle

Acielle is een Belgische streetstylefotografe en één van de weinige vrouwen in de branche. Vandaag werkt ze samen met de Amerikaanse Vogue en de New York Times.

/

7. Tim Regas

We zijn gewoonweg fan van de artistieke, lichte foto’s van deze Californische streetstylefotograaf.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Fashion week, Fotografie, Instagram, Streetstyle.