Bathleisure, de nieuwste modieuze Instagramhype
© Instagram @wendyslookbook & @jourdansloane

Bathleisure, de nieuwste modieuze Instagramhype

Door Alice Barbieu & Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Bathleisure, is de nieuwste modetrend op Instagram. Ja, het is een ding. Heb je er nog nooit van gehoord? Geen zorgen, wij vertellen je alles wat je moet weten.

Bathleisure, wat betekent dat nu? Eigenlijk is het gewoon een samentrekking van bad (bath) en ontspanning, vrije tijd (leasure). Wat je doet als je op een vrije dag uit de douche stapt en nog geen zin hebt om direct naar de haardroger te grijpen. Bathleisure, dat is je haar gewikkeld in een badhanddoek (liefst een mooie), een paar leuke accessoires erbij, en hop, je bent klaar om uit te gaan. Een tijdje terug was er de pyjamatrend. Nu is er dus dit.

Sommigen zeggen dat de nieuwe modetrend zijn intrede deed op de rode loper van de MTV Europe Music Awards. Niemand minder dan Rita Ora droeg trots een badhanddoek op haar hoofd. Anderen zeggen dan weer dat Rihanna de echte trendsetter is. Afgelopen december poseerde zij met een mooie badhanddoek op de voorpagina van Vogue Paris.

#bathleisure

In ieder geval, het duurde niet lang voor Instagram vol stond met de hashtag #bathleisure. De badhanddoek wordt nu geassocieerd met essentiële accessoires zoals sieraden of een mooie zonnebril. En om het helemaal mooi te maken, is er nog een klein detail dat niet mag ontbreken: make-up. Niet te veel liefst, maar wel genoeg om er mooi uit te zien. Dus… doe je mee of wacht je liever op de volgende modieuze Instagramhype?

Vond je dit interessant? Lees dan ook: “Fashion Week: 7 streetstylefotografen om te volgen op Instagram” of “Dit zijn de 10 modetrends voor 2018 volgens Pinterest” of “NYFW: Trends in wording voor de lente van 2018

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bathleisure, Instagram, Modetrends, Rihanna, Trend.